foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Vårens vackraste tårtdekor finns på The English Shop

Publicerad 2009-03-31 20:19:07 i

                       

Titta noga på bilden, visst är blommor vårlika och vackra? De är ätbara också, och vill du göra fina tårtor, muffins och kakor så ta en titt förbi The English Shop i Söderhallarna eller deras butik på Plantagegatan i Göteborg. De har en hel avdelning med Wilton' s tårtdekor, glittersocker och karamellfärger i regnbågens alla färger och bäst av allt- äkta Butter Icing och Betty Crocker Frostning så att du kan göra proffsiga konstverk till bröllop, dop och barnkalas. Varför inte baka små kanintårtor och kycklingmuffins till barnen...
 




Bjud på en Påsktårta i underbara färger:


foton: www.wilton.com

Pass på och köp andra smarta ingredienser som färdig sockerdekor med Mupparna, äkta vanilj på flaska, och Condensed Milk som man måste ha om man t.ex ska lyckas med Key Lime Pie. Om du vill ha baktips och inspiration inför skaptagen, gå in på www.wilton.com
Hela traditionen med supertårtor i England och Usa är så stor och jag tycker att det är på tiden att vi anammar fantasifulla bakverk här hemma. Tänk färg, tänk höjd, tänk läckra motiv och fyllningar.
Det är mycket lättare än man tror att bli en fullfjädrad tårtkonstnär,särskilt när man får roliga idéer och lösningar. Kolla mina favoriter för kalasen:

  



Litet för de vuxna också, Mini Cheesecakes med hallon och choklad:







Med bakverk som dessa blir man säkert poppis, det är ju kul med det lilla extra. Släpp loss fantasin det är vår!
För mer info: www.englishshop.se

Populärt iste laddat med nyttiga ingredienser

Publicerad 2009-03-27 10:10:30 i

          
Nu är det dags att plocka fram fräscha drycker som släcker törsten och ger extra energi. Arizona Ice Tea har flera goda smaker som granatäpple, vitt te & blåbär, grönt te & ginseng. Alla med nyttiga ingredienser, utan färgämnen och låg sockerhalt. Arizona Ice Tea är en enormt populär innedryck i Usa och Europa, man ser den i handen på var och varannan kändis-  kolla in Shia LaBeouf från Transformers i bilden här nedanför.
Företaget, som funnits sedan 70-talet, har en genomgående hälsosam inriktning och samtidigt en schysst känsla för färg och form som gjort Arizona Ice Tea till en riktig uppstickare bland iste-produkter. Här i Sverige hittar man den i de flesta caféer, kiosker och även lifestylebutiker. Så snygg att man bara vill ha den för sakens skull... Ledsen Shia, det är flaskan vi talar om.

 
foto: http://www.theinsider.com/

    
       

Snyggaste läskedrycken just nu

Publicerad 2009-03-26 09:50:39 i

                                     
 

Sedan 1891 har Boylan Bottleworks tillverkat läskesdrycker med exklusiva smakämnen och rörsocker som fått dryckerna att smaka som läsk gjorde förr i tiden, renare och naturligare. Boylan's kallas Gourmet Sodas i Usa av den anledningen, den är lite lyxigare och känns helt rätt med trygg retrostil just nu. Boylan Bottleworks använder samma teknik de alltid har gjort när de tappar upp drycken, de extra tjocka glasflaskorna skyddar innehållets essenser och bibehåller en exakt kolsyrehalt. Finsmakare säger att Cane Cola är den enda goda colan som finns idag ( med smak av kolannöt, citron, lime, kanel och vanilj) och har man väl börjat smaka sig igenom alla de 22 smakerna så hittar man snabbt favoriter bland alla dessa "authentic soda pops". Alla som älskar Root Beer, blir frälsta i Creamy Red Birch Beer och Orange Cream smakar som barndomens apelsinläsk- precis som om färska apelsiner pressats ned i flaskan.

                           
Det finns de som samlar på Boylan's och har hela sortimentet hemma i köket. Varför inte, den är inte bara god- den är ju snygg också! Boylan's finns i Sverige på många välsorterade butikskedjor och på många caféer runt om i landet.
http://www.boylanbottling.com/ 


         

En perfekt Martini, tack!

Publicerad 2009-03-25 10:37:13 i

För de av oss som är petiga med våra drinkar, finns det nu en
Vermouth-spray (!!) som man använder för att spraya insidan på
Martini-glasen så en perfekt mängd som smeker glasets insida. 
Sprayed not stirred, alltså.
Bartenders i New York använder den flitigt och duger den för proffsen, så duger den för mig.. 

                     
              www.smithandwollenskysteakhouses.com

För alla steaklovers - Smith & Wollensky

Publicerad 2009-03-25 09:45:58 i

Det är vår i luften och jag tror många av oss känner för att komma iväg på matäventyr, och visst skulle det vara häftigt att gå på ett av New Yorks klassiska Steakhouses på ett rejält lyxskrovmål ? Smith & Wollensky är kända för sina steaks, ett lite grabbigt ställe med sober inredning och rätt avslappnad miljö. De har dessutom massor med prylar att ta hem...jag kommer aldrig hem tomhänt, vet ni väl. 

Om man älskar att tillaga fina köttbitar och vill kunna alla proffsiga tricks, tips på goda såser, tillbehör och passande viner, så är denna bok rena matbibeln. Här finns massor med kul " bakom kulliserna" kuriosa om Smiths & Wollensky, vackert bildmaterial och fina illustrationer. Den finns på alla Smith & Wollensky steakhouses och även i deras internetshop. Där finns också deras goda dressingar i set om 4 klassiska smaker. Absolut presenttips!!

www.smithandwollenskysteakhouses.com

CookieDough där du minst anar det

Publicerad 2009-03-24 11:04:50 i

Vi är rätt vana vid att det finns Cookie Dough, alltså kakdeg, i glass och olika efterrätter. Men utvecklingen har gått ett steg längre- nu finns det godis bestående av kakdeg doppat i choklad. Tänk vad praktiskt att kunna ha ett paket fullt med god kakdeg redo när du är som mest fikasugen. Jag vågar inte ens titta på kalorihalten, men det gör de inte ens i Gilmore Girls. Under hela serien har vi fått se dem börja dagen med Poptarts, äta rå kakdeg mm och inte verkar de ha lagt på sig ett enda gram fett  för det! 

   

På Cybercandy i London kan man hitta mycket sådant galet godis, nya coola drycker och annorlunda snacks. 
Deras hemsida har många kända märken från hela världen, så är du sugen på inspiration och inte har möjlighet att titta in i deras butik i Covent Garden, gå in på www.cybercandy.com

Nostalgisk törstsläckare - snart i var mans hem

Publicerad 2009-03-24 10:19:11 i


foto: www.target.com

Jag är väldigt förtjust i läskkylar som påminner om 60-talets härliga kylar med sköna former. Nu ser man dem i kök och barer överallt, men de tar ju plats.. Man kan inhandla denna snygging istället!  Tänk vilken bra husgåva till brorsan, eller varför inte som studentpresent? Den lär hänga med hela vägen in i vuxenlivet och den som ger bort en sådan gåva blir lite hjälte kan jag lova. Kolla in www.target.com under deras sortiment med "Nostalgia".

Liten lektion i fika-franska

Publicerad 2009-03-22 12:40:20 i

Franska språket är vackert, och inte så svårt som man tror.
Min favoritbagare i Soho, Paul, har franskalektioner på hemsidan
www.paul-uk.com.
De allra viktigaste fraserna finns här, så att du klarar av att fika på franska.
Lycka till!



Good morning / Good afternoon /
Good evening
Bonjour / Bonsoir


Can you tell me what that bread is please?
Pourriez-vous me dire de quel type de pain il s'agit?


I'd like some mini-croissants and pains au chocolat please.
Je voudrais quelques mini-croissants et des pains au chocolat s'il vous plaît.


What types of fruit tart do you have today?
Quelle tarte aux fruits proposez-vous
aujourd'hui?

 

Can I have a Tartelette au Citron/Tartelette au Chocolat/Millefeuille please?
Pourrais-je avoir une Tartelette au Citron/ une Tartelette au Chocolat/un Millefeuille s'il vous plaît?


What are those lovely looking canapés?
Que sont ces canapés appétissants?


That chocolate cake looks wonderful. Please may I have a slice? There are no calories in that are there?
Ce gâteau au chocolat a l'air merveilleux. Pourrais-je en avoir une part? Ce gâteau est sans calories, n'est-ce pas?


I'd like a chocolate éclair and a latte please.
Je voudrais un éclair au chocolat et un café au lait s'il vous plaît.




Thank you. Goodbye!
Merci. Au revoir!


foto: www.paul-uk.com

 
  

Våren har kommit till Soho!

Publicerad 2009-03-22 12:07:49 i


foto: http://www.edseasydiner.co.uk/

Det finns egentligen ingen årstid då man inte kan ha superkul i London, och just nu när våren doftar så underbart och caféer öppnat sina gatuserveringar, så är jag helt förtrollad av stan.  Bor man centralt som i Soho, kan man vandra bort till Covent Garden, gå på bio på Leicester Square eller bara njuta av folkvimlet för att snabbt kunna ta sig hem och pausa lite.
Soho har massor med ställen jag är stammis på när jag är där, jag bor i en lägenhet ett stenkast ifrån The Groucho Club och gör alla mina inköp i butikerna som ligger på Old Compton Street, Dean Street och Wardour Street. Är man sugen på en riktigt bra hamburgare kan man lita på Ed's Diner på Old Compton Street, som har helt sanslösa milkshakes, skön miljö och personal som alltid är trevlig och hjälpsam. Innan jag går hem handlar jag mitt bröd på Paul, en fransk brödbutik med vansinnigt goda bröd och bakverk. Jag får alltid tips av personalen, de frågar vad man är sugen på och vilket bröd man brukar gilla. Frukost och lunch på Paul känns som en snabbvisit till Paris, n´est -ce pas??

 
foto: http://www.paul-uk.com/    

Längre ned på gatan hittar jag underbart kaffe,te och godis på Algerian Coffee Stores Ltd. Jag köper te från The Brabo, de gör lyxiga tepåsar i av alla möjliga slag och priset är så löjligt ( 35 kr för 50 påsar) att det är klart man köper med sig 2-3 paket hem. Jag kan rekommendera Jasmine och Lapsang, har dem alltid i mitt skåp hemma.

 
foto: http://www.algcoffee.co.uk/ 

Personalen på Algerian Coffees gör alltid en superduper (rejäl käftsmäll) kaffekopp till mig när jag är trött, de är duktiga och kunniga  med glimten i ögat. Sist jag frågade hur starkt kaffe expediten kunde fixa, svarade han:
- Gör jag den starkare än denna, blir den nog olaglig.
Det är lite svårt att motså Algerian Coffees kaffebrukar och presenter, allt är prisvärt och känns underbart gammaldags ( som ni redan förstått, är jag helt kär i fina burkar) så jag kan inte riktigt välja en burk när all är så fina.
Vilka underbara bekymmer man kan ha ibland...

 foto: http://www.algcoffee.co.uk/ 

Vårinspiration på bordet

Publicerad 2009-03-20 11:17:54 i

                                 

Våren känns i luften, och visst är det härligt att kunna ställa något vårlikt på bordet. Trenden med kollektioner i färgstarkt pressat glas känns tidslöst, något t.ex Iittala länge visat prov på. Så använd fantasin, var modig och blanda mönster och struktur med rejäl gammaldags känsla. Häll upp vårens isteer, frappuccinos och smoothies ur mormors kanna, och har du ingen så  är det dags att kolla in vårens fräscha kollektioner på stan. Våren & varuhusen väntar på dig....       
foto: http://www.fishseddy.com/    

Vacker retrodukning känns helrätt

Publicerad 2009-03-20 10:40:01 i




När 70-talet bleknade bort och vi gled in i yuppie-eran, så var det med en viss lättnad som jag såg färgskalan brun-orange-brun-gul..brun..brun..brun försvinna för vad jag hoppades var, forever more.  Men visst saknade man lite av det strama träiga ( och nu pratar jag inte om stickade burna slipsar, hörni ) som fått en revival och syns i bestickdesign, porslin och dukar. Till och med HM lanserar en hel del 70-tals stil i sina nya heminredningstextilier, så det känns helrätt att duka med fina bestick med lena sköna skaft och servera sallader i träskålar med tillhörande salladsbestick.
Duka med sträva linnedukar- gärna lite grova i strukturen, med servettringar i matchande trä eller rejäla färglada ringar i porslin. Hela stilen i sig känns som upprättelse, för 70-talet var rätt coolt, eller hur?

Foto: www.target.com & www.bedbathandbeyond.com

Färgglada kompisar i köket, ja tack!

Publicerad 2009-03-19 20:52:00 i


Kitchenaids Artisan mixer finns i så många härliga färger att det bara är att välja efter tycke och smak- lila, röd, gul, turkos, svart eller stil i rostfritt stål. Jag har svårt att bestämma mig just nu, så jag ska drömma om denna pigga variant i mandarin orange( 70-talet stannar länge, tro mig).

Champagnebarerna på KaDeWe

Publicerad 2009-03-19 17:19:58 i




Moët & Chandon, Veuve Clicquot och Louis Roederer har varsin läckra champagnebar på 6:e våningen i varuhuset KaDeWe i Berlin, där folk handlar gourmetmat, Lenôtre-bakverk och avrundar sin lyxshopping med grillad hummer och bubbel. Det är en sällsynt underbar miljö där man blir bjuden på smakprover på dyra ostar och fina viner i en atmosfär som är totalt avskärmad från allt som heter finanskris. Känslan att gå runt på Kadewes gourmetavdelning med fina inköp i ena handen och ett vinglas i den andra är så upplyftande, och att sedan åka upp ytterligare en våning och sitta på LeBuffet i The Wintergarten med en sanslös utsikt över Berlin.....Jag säger bara: Sätt up det på listan med saker ni ska göra under våren. Lyxa i Berlin på KaDeWE.

foto: www.kadewe.de

Funky Chunky- söt ,salt och knaprigt från Minnesota

Publicerad 2009-03-19 12:02:01 i

foto: www.balduccis.com

Just när jag trodde att jag sett det mesta inom godis och snacks, snubbar jag över detta:

The Popcorn.......The Pretzels!
Funky Chunky  popcorn and pretzels have peanutbutter, milk, white and dark chocolate coating caramel popcorn with chunks of cashews, pecans, and almonds. They're the perfect combination of sweet and salty!

Det härliga med amerikaner är att de hittar på så tokroliga och goda produkter från de enklaste råvarorna.
Mor och dotter, Ronni och Erica, skapade Funky Chunky och det går som tåget!  Jag har bara en sak att säga :  Yummy!!

Gerry Frank's New York guide regerar

Publicerad 2009-03-19 11:16:14 i



Det är sällan som jag känner för att köpa guideböcker, men just denna bok är värd varenda krona för den som vill veta allt som är värt att göra, köpa, och se när man är i New York. Min luggslitna version har hängt med mig på mina resor, och lånats ut till vänner som återvänt med nyfrälsta ögon och shoppingkassar fyllda till bredden. Det ÄR mycket roligare att hitta rätt och uppleva en stad med bra koll och god planering...
Boken finns på Amazon bl.a och rekommenderas varmt till alla som älskar att uppleva städer till fullo.

Nya lyxiga snacks till osten

Publicerad 2009-03-19 10:54:56 i


foto: www.balduccis.com

Kanderade valnötter är pikanta snacks & drinktillbehör som passar till så mycket . Med en smak av chili och lönn passar de perfekt till skarpa modiga ostar som getost, blåmögel och manchego och även i sallader. Det är just kontrasterna i smak som är intressanta, lite kaxiga och läckra i färgen också. Värt att prova!

Bästa köttbiten i New York finns på Peter Luger

Publicerad 2009-03-19 10:11:20 i

Peter Luger är en välkänd korg i Brooklyn, och ett absolut måste för den som vill äta sitt livs bästa köttbit . Sedan 1887 har de serverat det finaste köttet ( PRIME) som finns att köpa på den amerikanska marknaden. Här får man steaks, lammkotletter, sirloin, filét , Luger-burgare och även kyckling med alla tänkbara tillbehör. Missa inte efterrätterna, cheesecaken är en perfekt avslutning på måltiden. Räkna med att personalen talar om för dig vad du borde beställa och att bordsbokning är ett måste- det finns bara 40 sittplatser och det är knöckfullt för det mesta.
foto: www.peterluger.com

Har man inte möjlighet att sitta och avnjuta en måltid där, kan man besöka deras butik och köpa hem Peter Luger Old Fashioned Steak Sauce.



Den passar till kött, fågel, vilt och fisk och givetvis medföljer Peter Lugers egna proffstips om hur den ska användas:

Peter Luger Sauce is a fabulous marinade for your favorite meat, pork or poultry. Marinade should be used for about one hour before broiling or baking.

  • Mix Peter Luger Sauce into your meatloaf or hamburger meat for extra flavor.

  • Combine Peter Luger Sauce with two parts mayonnaise for a tangy Russian Dressing.

  • Add horseradish to Peter Luger Sauce and serve with shrimp as a zesty cocktail sauce.

  • For wonderful flavor use Peter Luger Sauce on eggs instead of ketchup.

  • Peter Luger sauce on whitefish salad is out of this world!

Säger Peter Luger det, då är det så, folks!

Perfekt Popcorn på nolltid

Publicerad 2009-03-18 19:49:16 i

foto: www.target.com

Jag har lovat mig själv att jag inte ska köpa mer prylar till köket, men det kan bli svårt att hålla det löftet...Man blir lite glad av en härlig popcornmaskin som denna, det måste vara barnet i mig som längtar tillbaka till matinéer, popcorn och läskedryck på glasflaska. In the good old days.....  

Glas & porslin med retromotiv

Publicerad 2009-03-18 14:06:47 i


Fishs Eddy är en butik i Manhattan med känsla för ren stil och form som man aldrig kan få nog av. Länken finns här för att ni, som jag, ska kunna sitta och tänka " det och det ska jag ha så fort jag krossat allt mitt gamla porslin  som jag tröttnat på" ( erkänn att ni känner igen det...)  Här hittar ni underbara tallrikar och glas, vackra tårtfat och tillbringare.
Visst känns det kul när någon förstår att man behöver en servis som denna:

 

Maten smakar som sagt mycket bättre om man får se en Manhattan Skyline medan man äter, eller hur? Drick ur vackra
glas med gatumotiv från Broadway.

foto: www.fishseddy.com

Skulle du köpa ett nybakat bröd av denna man?

Publicerad 2009-03-18 13:24:21 i

 foto: www.elizabar.com

Eli Zabar är en man med många strängar på sin lyra. Han gör inget halvdant heller, bakar han bröd så ser han till att brödet får ett budskap ( och inte bara "mitt dagliga bröd") Som jag redan påpekat, blir man lite kär i farbror Eli, han har hjärtat på rätt ställe. Våren har redan blommat ut i Central Park och jag längtar till NYC och alla fina matbutiker och delis.

Visst kan efterrätten vara viktigast?

Publicerad 2009-03-18 11:23:17 i


Ytterligare ett bevis på att efterrätt ÄR viktigare än varmrätten.foto: Cafe Mozart NYC

Titta på detta mästerverk, en Raspberry Tiramisu, och svara mig ärligt på denna fråga: Nog skulle man kunna skippa varmrätten när man vet att denna himmelska godsak väntar?
Jag tycker att det är ett enkelt val. Raspberry Tiramisu rules!!

Här kommer lastat.... med flingor

Publicerad 2009-03-18 11:16:51 i

 foto: www.elizabar.com

Allt är tillåtet i kärlek och barnuppfostran, i alla fall rimliga mutor när man försöker klara av middagen.
Ett smart tips är dessa superskojiga bestick, som jag sett i NYC och hoppas se här i Stockholm så jag kan köpa dem till mina vänners små matvägrare. Bilar ÄR vägen till en liten killes hjärta...

Lyxiga brownies och pajrutor med det lilla extra

Publicerad 2009-03-18 10:39:52 i

Goda brownies & bars från Eli´s i NYC. foto: www.elizabar.com

Just nu planerar jag storbak till helgens födelsedagsbarn, och jag har märkt att trenden med bars och bitar blivit stor på fik och även på hemmafronten. Det är lätt att variera brownies och paj mm, med kanderade nötter, hackad choklad, marräng & kokostopping, eller smultopping.  Prova er fram och hitta era egna favoriter. Det lönar sig att baka och frysa in, bars är rätt tåliga och praktiska att packa in. Mina favoriter just nu är marräng & kokosbrownies och det mesta med rostade pekannötter.

Breakfast of champions...

Publicerad 2009-03-17 18:12:56 i

 foto: www.elizbar.com

Tänk om man fick äta amerikanska pannkakor till frukost.....man kan variera dem på många sätt:
¤ Med lönnsirap
¤ Med apelsinsallad
¤ Med färska bär
¤ Med riven mörk choklad i smeten
¤ Med saffran i smeten, servera hallonsylt
¤ Med bananskivor och kanel i smeten
Glöm inte knaperstekt bacon, färskpressad juice, nybryggt kaffe och morgontidning.... mobilen avstängd.

Vackra matbutiker gör mig glad

Publicerad 2009-03-17 14:14:00 i

När jag är ute och reser brukar jag ta en runda i den stad jag befinner mig i och kolla i matbutiker. Detta kan ta timmar i anspråk och kräver sköna skor och tålamod. Bäst är att man är ensam eller med någon som är lika lättroad över vackra produkter, snygg skyltning och fräsch display av frukt och grönt som jag ju är. Jag har lagt till en del länkar här till de butiker som jag fått lyckorus av, senast var på Whole Foods Market i Kensington i London. Min då 15-årige son utbrast:
- Det här är den vackraste matbutik jag någonsin sett.
Och det vill säga en hel del, han har nämligen släpats runt i många fina matbutiker redan som liten palt. ( i en sulky med bagel i ena handen och juicetetra i den andra) Gå in och titta själva, man blir så glad av vacker mat, eller hur?
Zabar´s är också ett ställe med vacker och rolig mat, massor med perfekta presenter ( kaffekorgar, godiskorgar mm), vem kan motså en present bestående av olika sorters kaffe,kaffepress,bullar och fina muggar...
Jga blir inte ledsen om jag får detta med posten...foto: www.zabars.com

Godaste bakverken som finns...

Publicerad 2009-03-17 08:56:33 i

foto: www.patiserievalerie.co.uk

Patisserie Valerie finns på flera ställen i London och har bland de läckraste bakverken jag sett.
Men det är svårt att välja...diskarna står till bredden fyllda med godsaker av alla slag.
Om ni är på resande fot och vill besöka himmelska caféer av detta slag, ta en titt på min lilla lista här nedan:

 

Patisserie Valerie 44 Old Compton Street, Soho W1D 5JX

+ 44 020 7437 3466


Cafe Mozart
-154 West 70th Street, New York, NY 10023

 (near Broadway) +1 212 595-9797


Ka De We- Patisserie 6th floor-

Kaufhaus des Westens Tauentzienstraße 21-24 10789 Berlin

+49 30 2121 0


Karl Fazer Café
Kluuvikatu 3  00100 Helsinki +358 20 729 6702


La Maison Stohrer
51 Rue Montorgueil, 75002 Paris Tel.:

+33(0)142 333 820

  

---

Man blir lycklig av denna tårta - choklad av flera slag som omsorgsfullt varvats till en blomsterlik skapelse
foto: www.patisserievalerie.co.uk

Big Brown Bag!!

Publicerad 2009-03-16 13:59:36 i



Härlig shopping...kan ingen motstå!  foto: www.bloomingdales.com

Om ni är i NYC, glöm inte bort att gå på Bloomingdales, om inte annat så för att fika. Shopping på Bloomy´s är en upplevelse, missa inte!! Här hittar du allt från kläder till heminredning av all kända stora designers. Shopping på hög nivå..

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2009-03-16 12:10:17 i

Jag kommer att ge er roliga glimtar från matupplevelser I Usa och England, spännande produkter och snabba lösningar i köket. Shopping, bra presenttips och spännande butiker- bra att ha med när man ska ut och resa!   
                             

Om

Min profilbild

Emily Gray

[email protected] www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela