foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Snygga fusket som får dig att se bra ut...

Publicerad 2010-01-27 11:58:35 i Receptbaser och matlagningDet otroligt coola företag HU2 i London gör årets snyggaste inredningsfusk som får allt i hemmet att se kaxigare ut utan att du ens behöver måla eller klistra. Vinylbilderna från HU2 sätter du upp på kyl, fönster och väggar precis som kakeldekor, och du kan ta bort det och använda det om och om igen. Klart som tusan att jag kommer att klä mitt kylskåp med en häftig frontbild som får mig att se så organiserad ut att folk blir gröna av avund.
Eller varför inte ha alla det viktigaste bakrecepten på väggen så att du alltid är redo att baka ?Jag tycker att det är riktigt snyggt med recepten och det ger en proffsig cafékänsla i hemmaköket,som är så rätt i tiden och dessutom tidslöst.
Är ni som jag, helt hopplösa när det gäller växter och blommor (sorry alla mina vänner, men de av er som köpt orkidéer kan glömma att se dem igen) så blir ni fulla i skratt över bilden här nedan. Allt grönt jag tar i kroknar, så jag blev extra glad över HU2's fina fejkväxter som man kan piffa kök och badrum med:


Tack gode Gud för vinylväxter som man kan gnugga fast på valfri yta...För de av er som älskar en perfekt blandad drink, finns också läckra drinkrecept som man kan sätta på väggen och skapa en egen proffsig bar på under 5 minuter ( försök spöa det, Simon & Thomas!!) med en stil som skulle få vilken trendig barmästare som helst att bli avundsjuk...

Det finns massor med olika motiv, även för barnkammare och eluttag (!!!) så gå in och kolla bland allihopa- de finns i totalt 11 olika färgställningar och kostar runt 250 kr per set beroende på hur stora de är.
Kolla in:
www.hu2.com

The wonders of Chicken Soup - världens bästa soppa när man är snuvig!

Publicerad 2010-01-27 11:58:16 i Receptbaser och matlagning


Chicken Soup- den bästa medicinen mot snuvan

Det pratas ofta om hur en enkel kycklingsoppa kan hjälpa till att dämpa den värsta febern och förkylningen.
Nu har man äntligen kommit fram till att det faktiskt stämmer att man mår bättre när man dricker varm kycklingsoppa, för att den innehåller aminosyror som hämmar inflammationer i luftvägarna. Så myten om mammas "Chicken Soup" är alltså sann. Och många hänger på den nya trenden att använda gammaldags kurer. Företaget Spoonful of Comfort i Usa har postordermat som man kan skicka för att visa sin medkänska när någon är sjuk. Grundaren av företaget, Marti Bowes Wymer hade en sjuk mamma som han ville ta hand om och han kom ihåg alla gånger hon gjort sin berömda soppa till honom. Han tänkte att det måste ju vara bättre att skicka god läkande mat istället för blommor som vissnar. Han har nu ett företag som blomstrar och levererar soppa och tillbehör över hela Usa. Soppan har fått beröm i pressen, och är gjord på ett enkelt recept med kyckling, nudlar, fond och grönsaker...och kärlek.  


Soda Bisquits till soppan...

Man kan skicka soppan med goda frallor till, och vill man skämma bort någon rejält, lägger man till en låda med hembakta Oatmeal Raisin Cookies. Eftersom vi inte har ett företag här i Sverige som skickar mat till sjuklingar, uppmanar jag någon som är en riktig fena i köket att känna sitt kall och starta ett läckert lyxigt soppföretag för ändamålet! 


Oatmeal Raisin Cookies- kärlek som känns i varje tugga!

För mer info om Spoonful of Comfort gå in på:
http://spoonfulofcomfort.com/legend-of-chicken-soup.php


Vårens friska uppstickare är pepparmintsvatten

Publicerad 2010-01-07 13:08:05 i Receptbaser och matlagning


Metromint- en frisk fläkt bland alla källvattenprodukter

Efter all julmat och sötsaker känns det som munnen och magen behöver en lång vila från sött, klibbigt och stabbigt. Tycker jag i alla fall. Ser jag en till flaska julmust någonstans, skriker jag. Nåja, man får väl anse att det är mitt eget fel, och jag ska försöka vara lite duktig ett tag framöver. En ny dryck som jag fastnat för är ett källvatten, Metromint, med smak av mint och choklad. Den har flera fördelar- helt utan kalorier, socker eller tillsatser, med en lätt essens av kakao som är riktigt fräsch. Drycken finns i flera smaker; citron, körsbär, och apelsin.

Nu finns det gott om olika vitaminvatten från flera stora läsktillverkare. Så den marknaden är rätt mättad och man undrar vad det finns mer att tillföra egentligen. Just vitaminvatten har också nackdelen att den ger en surhet i munnen  som jag personligen inte gillar, det känns som man druckit juice eller saft, så jag skippar dessa helt och hållet. Därför är det kul att det kommer något som är lite annorlunda och vågat. Ett källvatten med peppermint ger en frisk andedräkt och är rätt skönt för magen om man ätit stark mat eller känner sig stressad.

Det ska bli kul att se hur fort Metromint blir succé i Norden. Mitt tips är att våren kommer att ha en lätt touch av Mintchoklad överallt...  

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela