foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Vi älskar London mer och mer...

Publicerad 2013-03-05 13:33:28 i

Ingen kan väl ha undgått att märka att London blivit mer attraktivt på senaste tiden på grund av snällare valuta och billigare weekendturer. Många väljer dessutom att sätta ihop egna resor med billigt flyg och lägenhetsboende- något som funkar så mycket bättre när man är en hel familj eller ett gäng kompisar som ska göra en ordentlig Londonresa där alla ska få plats. Ett bra tips är att hyra en stor lägenhet, hushålla med frukost och ta hem en del mat så att man kan lägga pengarna på roligare saker som shopping, bio och middagar på stan.  På http://www.holidaylettings.co.uk/ kan man hitta många prisvärda alternativ, och man kan välja att bo precis var man vill i stan- det slår hotellboende på alla sätt. Enbart frukostar på hotellen ( de tillkommer i de flesta fall) ligger mellan 15-20 pund per person. Så det blir en del sparat när man skippar att bo på hotell och trängas i små rum som kostar skjortan. Lägg hellre pengarna på att handla smågott på Tesco, Marks and Spencers och Whole Foods.Tänk er själva- vad härligt det skulle vara att shoppa hela dagen, komma hem och ta ett glas vin med smarrigt tilltugg i sin Londonlya, fräscha upp sig och promenera ned på en bio vid Leicester Square på 5 minuter blankt...  Man känner sig som en Londonbo och gör ju stan på sitt eget sätt, på sina egna villkor. Just så vill jag leva i en storstad- som om den vore min egen!
Selfridge's är shoppingparadiset för alla som besöker London.....Man måste göra minst ett besök när man är där!
 
För eller senare hamnar man mitt i smeten på en shoppingtur på Oxford Street, och varuhuset Selfridge's är mer aktuellt än någonsin när den nya serien " Mr Selfridge" visas på tv. Här får man följa varuhusets historia och otroliga intriger som gör besöket ännu mer intressant- en hel del pågick bakom kulisserna när Harry Gordon Selfridge skapade ett av världens finaste varuhus. Selfridge’s flagship varuhus på Oxford Street har funnits sedan 1909, och har flera gånger korats till världens finaste varuhus av Intercontinental Group of Department Stores. Tänk att få en lyxig shoppingupplevelse och en bit fantastisk historia, när man kliver genom de stora portarna....
 
 
Jeremy Piven i rollen som Harry Gordon Selfridge- En man med stora planer för sitt varuhus...
 
För de som följt serien och sett hur varuhuset alltid varit innovativt med det allra senaste inom mode och lyx, kan man konstatera att kombinationen av traditioner och framtidstänk gjort Selfridge's rätt vassa inom sitt område. Allt ryms i denna fantastiska byggnad- mode, mat och inredning från världens alla hörn.
 
När varuhuset öppnades i mars 190, var rusning så enorm att 30 poliser fick tillkalas ..
 
Med grundarens sköna inställning att "här ska man hitta allt från läppstift till flygplan" är det vardagsmat med sanslös design som slår det mesta- varje skyltfönster är ett konstverk. Läs mer om Selfridges underbara historia på http://www.selfridges.com
 
Dessa skor vill man ju bara ha......
 
Vidare kan man ta en sväng bort till Knightsbridge ( åk bussen och se vackra vyer !!) och besöka ett till underbart varuhus- Harvey Nichol's. Här finns lyxig shopping, en fantastisk sminkavdelning och en matavdelning med lättare luncher och lyxig matsal på femte våningen. Hela Fifth Floor handlar om mat och njutning- här kan du sitta och fika, luncha, dricka skumpa med vännerna i en underbar miljö som gör en lite extra lycklig... De har en matavdelning där man kan handla hem underbara kryddor, kex och köksartiklar ( som ska stå framme hemma!!). Ett besök här är ett måste!
Harvey Nichols har "Jars of Sweets" från Sugar Fairy - Jargonelle Pear Drops, Bullseye Sweets, Rhubarb and Custard Sweets and Sherbet Lemons.
 
Härliga Harvey Nichol's bjuder på färgstark shopping....
 
Harvey Nichol's har massor med modevisningar och regelbundna shoppingtips med vårens hetaste färger och mönster- kolla mera på http://www.harveynichols.com/
 
 
Underbara trendtips för våren!
 
Väl färdiga med lyxshoppingen kan det vara kul att göra ett besök på Whole Foods Market i Kensington. Man kommer in i en vacker uppfinningsrik saluhall som överträffar det mesta. Här kan du handla hem sallader, ostar, bakverk och snacks. Blanda din egen müsli, titta när de gör chokladpraliner- som de bjuder på!- och smaka på underbart bröd och kaffe som de bjuder på överallt. Man kan äta här, gå på vinprovning, matkurser- helt enkelt njuta av att vara mitt i en underbar miljö där maten är fräsch, god och läcker. De har också egen hud- och kroppsvård- många fina produkter för såväl bebisar och vuxna. Kolla in mera:http://www.wholefoodsmarket.com/stores/kensington
 
På Whole Foods Market hittar man så mycket av livets goda.....
 
Drick överlägset eftermiddagste som avslutning på en lyckad dag på Fortum and Mason - pass på och köp hem tjusiga teburkar att ha hemma ( och ge bort!!) Ta en titt och sukta lite mera här:
 
 
Fortum and Mason vet hur man avslutar en lång dags shopping.....
 
Ta en sväng bland deras underbara presentkorgar - kanske Påskharen är extra snäll i år...Pundet är ju relativt lågt just nu, runt 9,50 kr/ pund, så man kan unna sig mer lyx än vanligt. Fortum and Masons tjusiga förpackningar blir väldigt uppskattade presenter till någon du vill skämma bort extra mycket!
 
Tack Påskharen...
 
Bra att tänka på när du ska till London:
 
¤ Planera din resa väl. Gå in och "internetshoppa" på Boots, Topshop, Liberty's och Space NK mfl. Då vet du i förväg om du hittat något som du vill ha.
¤ Ta med ett par bra bekväma gympaskor för långpromenader!    
¤ När du flyger till Heathrow, går tunnelbanan hela vägen in till stan på vanlig heldagsbiljett som även gäller på alla bussar. Smart och billigt för dig som vill se hela stan utan att åka taxi. Köp heldagskort eller veckokort därefter.
¤ Åk buss så mycket som möjligt- Man ser hela stan och kan hoppa av när man får lust att undersöka en vacker park eller ett monument.
¤ Varuhusen har ofta öppet sent vardagkvällar, du behöver inte hänga på låset på morgonen och trängas med alla andra!
¤ Packa smart- Flyger du billigt så kan de vara stentuffa med vikten! Extra kilon kan skapa problem! Tänk på att alla flytande produkter måste hamna i resväskan- Inte handbagaget!
¤ Undvik bufféer på små obskyra restauranger- maten har ofta stått länge och kan göra dig sjuk- Det händer många resenärer.
¤ När du går på caféer som Star Bucks, Café Nero, mfl-  Be om stämpelkort! Är ni många som fikar kommer ni upp i gratiskaffe på nolltid. 10 stämplar = En kaffe!
¤ Förvara alltid värdesaker som pengar, pass och reshandlingar på ett säkert ställe. När du är på stan - Ta bara med det du behöver och se till att tänka på var du har din plånbok. På alla huvudstråk är ficktjuvarna steget före, och de är snabba på att "råka knuffa"  någon och få med deras plånbok. Var uppmärksam....
¤ Köp guiden Time Out- Där finns alla tider och tips med museum, bio, teater och restauranger så du lätt kan göra stan på bästa sätt. Boka alltid bord om ni är många som ska äta!!!
 
 
Ha en bra resa- Shoppa ordentligt!!!!
 
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

[email protected] www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela