foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Farbror Antonios goda mat- mer Slowfood för hela slanten

Publicerad 2009-08-15 13:20:09 i Receptbaser och matlagning

                           

Ni har väl märkt vid det här laget att jag är förtjust i mysiga farbröder som jobbar med vacker intressant mat.
En som jag verkligen följt genom åren är Antonio Carluccio, grundare av pastaimperiet Carluccio's med restauranger över hela England.
Han har skapat något av en egen liten slowfoodrörerelse, med delikata pasträtter,sallader och delikatessdiskar.
Hans egen historia är rätt härlig:  

"Antonio was born in Vietri sul Mare in the province of Salerno. His father was the railway station master and he moved with his family to Castel Nuovo Belbo and then to Borgofranco D'Ivrea, both in Piedmont. Antonio was always the food hunter and learnt his passion for mushrooms from friends of his father in the hills around his home.

In 1975 he moved to London and 8 years later made his first appearance on BBC2. At the same time was asked to write his first book 'An Invitation to Italian Cooking'. Subsequently he has written thirteen books, published worldwide.

Antonio has received the Commendatore Omri for service to Italian gastronomy and in January 2007 he received an honorary OBE."

Klart att karln blivit belönad för sin mat, i England blir både kockar och musiker belönade för det de tillfört engelsk kultur.
Personligen är jag förtjust i att sitta i en av hans större matsalar i Royal Tunbridge Wells:

                          
 
Här åt vi en riktigt bra lunch, med flera goda rätter och godaste kaffet efter. Självklart hann vi med en tiramisu.
Som för övrigt betyder " Pick me up" på italienska...
Carluccio´s butiker som finns i anslutning till restaurangerna, har massor
med godsaker som man kan ge bort eller sluka själv. 
Problemet är bara var man ska börja...

        
           Det finns ju allt från oljor, såser och choklad till fina kokböcker ...
 
På många stora klassiska utomhuskonserter och festivaler i England kan man köpa exklusiva picnickorgar från Carluccio's, det förhöjer helt klart upplevelsen...Musik och mat är precis lika viktiga för mig i alla fall...

                     
                                   Carluccio's matsal i Covent Garden
 
Om du är i London finns det Carluccio's butiker överallt, och en fin matsal finns i Covent Garden om du vill ta med någon när och kär på en trevlig måltid. Eller bara sitta själv och njuta av en god lunch i lugn och ro...

Gå in på hemsidan för mer info: www.carluccio's.com 

Japansk snabbmat i London gör mig lycklig

Publicerad 2009-08-15 11:03:59 i Receptbaser och matlagning

För de av er som är lika tokiga i riktigt bra sushi som jag och hela min familj, så är ett besök på Yo!Sushi en självklar del av Londonresan. Yo!Sushi finns ju överallt och det som gör det så trevligt och prisvärt är just att samtliga ställen håller hög kvalité vad gäller mat och service. Favoriten för vår del är alltid Yo! Sushi på Fifth Floor på Harvey Nichols i Knightsbridge. Sushin är alltid perfekt, de varmrätterna utsökta och personalen månar om gästerna på ett sätt som känns äkta, här smöras det inte utan det är äkta omsorg som gör gästerna glada och avslappnade. Man kan alltid passa på och kändisspana ( för här syns en del bekanta ansikten) och efteråt kan man shoppa inne på Harvey Nichols egen matbutik som är en himmelsk upplevelse för alla som uppskattar läcker mat.  

              

Det bästa med att sitta på Yo!Sushi är ju att allt man kan tänkas vilja ha rullar förbi i lagom takt, Sashimi, Sushi, Sjögräsrullar med anka & hoisin, och varma rätter som Chicken Katsu, Dumplings och efterrätter. Man kan också beställa rakt ur menyn om man skulle sakna något, och man hinner knappt blinka så är man serverad det man önskar.

              

Personalen jobbar oavbrutet med att göra nya rätter, fördela dem på faten och tidsmärka alla locken så att de vet exakt hur länge rätterna varit på rullbandet. Man kan alltså räkna med att allt är av yppersta kvalitén och att det man äter är toppfräscht.  Man kan sitta länge och bara njuta, dricka en kall öl och äta gott på YO!. Det ger hela dagen en härlig känsla av nyttig lyx - och priserna är helt okay. 

                      
Favoriten bland varma rätterna - Katsufat med kyckling, lax och pumpa

Det finns såklart en hel uppsjö av konkurrenter, men låt er inte luras. Vi har gjort misstaget att gå på Itsu vid ett par tillfällen, i hoppet om att de börjat fatta att de, som alla andra är mitt i en Credit Crunch. Itzu har rullbandsushi-koncept även de, men den stora skillnaden är att priserna är löjliga, personalen snorkig och nonchalant och man känner som gäst att man blir tvungen att påminna personalen om att de faktiskt JOBBAR. De ägnar gärna tid åt att prata med kompisar som råkar äta där när ägaren är borta, och tittar lite irriterat på gästerna som ber att få beställa dricka. Klart som tusan att dricksen uteblir från den notan, medan vi gärna lägger både dricks och en drös tacksamma ord över personalen på Yo! Sushi.
Chefen på Yo!Sushi på Harvey Nichols som är en riktig pärla, berättar att under hennes 11 år på företaget så har konkurrenterna försökt stjäla henne vid ett flertal tillfällen, men hon stannar för att Yo! är de enda som håller hög standard och förändras genom åren. Dessutom följer de utvecklingen och ger kunderna massor med schyssta erbjudanden,man kan räkna med både sommarrabatter och avdrag på notan vissa dagar i veckan! Blue Mondays är t.ex måndagar där du betalar det lägsta priset per fat oavsett vilket fat du väljer. 
Visserligen var det bara en vecka sedan jag satt och åt lunch på Yo!,
men jag känner att det är dags att att flyget tillbaka till London..

Yo!Sushi finns i hela England, Irland, Ryssland, Malaysia och Mellanöstern.  Har du ont om tid kan du alltid passa på äta Yo! på flygplatser och tågstationer runt om i England. För mer info gå in på www.yosushi.com

                 
                                   

 

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela