foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Agua Fresca - sommarens fräschaste fruktdryck

Publicerad 2009-07-09 11:24:03 i Receptbaser och matlagning

    
Vi pendlar mellan supersol och monsunregn just nu, och luften är så fuktig att håret lockar sig spontant. Det känns som man är i Amazonas emellanåt, så det passar perfekt med ett dryckesrecept från Sydamerika. Aqua Fresca, det vill säga, vatten med fruktsmak, görs på färsk frukt och vatten utan socker. Det är just det man behöver, något som släcker törsten utan en massa onödiga kalorier. Du kan göra din egen Aqua Fresca, ta en frukt som har en mjuk mosig konsistens som honungsmelon, vattenmelon, hallon eller jordgubbar. Jag har provat med mango, och det blir precis lagom sött och syrligt. Givetvis kan man göra kanondrinkar med detta som bas, prova gärna vodka eller mousserande.

                        
           

Så här gör du Aqua Fresca till 2 personer:
1 mogen mango
3,5 dl iskallt vatten
saften från en halv pressad lime
1/2 tsk flytande acacia honung
lime klyftor och citronmeliss till garnering
                            

Kör frukt och vatten i en mixer tills du får en slät saft. Sila av över 2 glas som du fyllt med is. Blanda limejuicen med honungen. Rör ned limejuice och honungen i glasen. Garnera med  citronmeliss och limeklyftor.
Om du ska göra drinkar: Häll över saften i höga isfyllda glas och följ instruktionerna som vanligt ovan. Toppa varje glas med 1/2 dl mousserande vitt vin, garnera.
                             
Det är smart att göra stora mängder av Aqua Fresca och ha i kylen på varma dagar. Vattenmelon, jordgubbar och nektariner fungerar bra, det händer ändå att man har en hel del frukt i kylen som man måste sätta sprätt på, så gör egen sommardricka av den och känns dig trendig och nyttig på samma gång!

                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela