foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Missa inte Americana Classic Vintage!!

Publicerad 2011-12-14 14:15:04 i Receptbaser och matlagningBästa vintagebutiken just nu- American Classic Vintage

För de av er som älskar att handla riktigt bra vintagekläder och prylar så är Americana Classic Vintage på Gamla Brogatan i Stockholm ett måste. Här hittar man allt möjligt från svunna tider - i nyskick - och märken som man annars bara hittar i USA. Man kan gotta sig bland Pendletonskjortor, Brookes Brothersplagg och makalösa jeans och jackor från amerikanska södern.

Gina Gilbreath Holdar och Lori Nicholson har oerhört bra koll på vad som säljer bäst, och bland favoriterna finns High Schooljackor och Cheer Leader-dräkter.

- Vi har alla sorters kunder som kommer in och letar efter typiska High Schoolgrejor, men också cowboyskärp och boots av alla slag.


Snygga Highschooljackor för alla smaker...

För den som gillar fina flanellskjortor så är ju utbudet oändligt, liksom alla snygga jackor med härliga kragar och skönt foder. Priserna är bra, en snygg flanellskjorta ligger mellan 250-350 kr, och jag kan garantera att de är som nya. Här upplever man inte att kläderna luktar typiskt Second Hand, för de specialbehandlas med en ångmaskin innan de skickas till butiken.


Snyggaste skjortan jag sett- från Pendleton så klart.....


Gina är noga med att allt är fräscht:
- Allt ska kännas fint och i bästa möjliga skick, vi väljer bara ut de plagg som vi själva skulle vilja använda och som våra kunder kan tänkas köpa.


Älskar du vackra boots och skärp? Då måste du hälsa på Gina och Lori....

Varje månad är det massor med roliga events som man kan gå på i butiken, allt från musik till föreläsningar om kläder, så det är smart att gå in och gilla dem på Facebook så man inte missar något spännande som kan pigga upp i vintermörkret.


Couldn't have said it better myself....

Gina och Lori kan området utan och innan, och söker man något udda från amerikansk jeanskultur, så kan man alltid be dem om hjälp. Gina har gett ut en snygg informativ bok om alla kända kultmärken från USA -  A-Z of American Classic Clothing, som visar allt från Abe Lincolns berömda ytterrock till vår tids mest kända basketsko - Converse. Hon har fullt upp med uppföljaren:
- Det finns så mycket att berätta som ger folk en förståelse för hur viktiga kläderna är ur ett historiskt perspektiv.
Abe Lincoln blev skjuten med sin Brooks Brothers rock på, och idag är märket en självklarhet för de flesta män i USA...Americana Classic Vintage har även en bra webshop för de som inte kan hälsa på i Stockholm. Missa inte deras rea i butiken, just nu är det 30 % på allt!

kolla in:
AmericanaClassicVintage.com

gå in på Facebook och gilla:

http://www.facebook.com/pages/Americana/336119731223?v=info

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela