foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Yogamarathon samlade ihop över 100.000 kr till Bröstcancerfonden !!

Publicerad 2012-10-25 11:05:23 i

Ibland har man turen att få vara en liten del av något större som är riktigt meningsfullt, Och när en stor grupp underbara människor bestämmer sig för att samla ihop kreativa krafter och god energi för att få in mer pengar till forskning om bröstcancer, så är man lyckligt lottad som kan få hjälpa till.
Just det. FÅ hjälpa till.
För så känner jag när jag tänker på den härliga insatsen som så många gjorde för att vi blev så inspirerade av Karin Björkegren Jones som kämpar mot just bröstcancer. Hon som så många andra, går igenom ett rent helsicke för att bli frisk från något ingen tror ska hända just dem. Och ändå, alla känner någon som drabbats. Varje dag kan man följa Karins kamp på hennes blogg http://yogavita-yogavita.blogspot.se/och vi är många som läser hennes insiktsfulla inlägg om hur det är att ha fått ett sådant tungt besked, men också om hur hon mår varje dag och hur yogan hjälper henne på många sätt.
 
Karin och Agneta Attling på Atmajyoti
 
Vad kan man göra ? Hur ska man hjälpa till? Vad behöver den som är drabbad?
Mest av allt, tror jag att positiv energi och stöd är stort och viktigt. En mental hejaklack, en hel armé av vänner som kan finnas där och fatta allt, utan att ställa krav. Man måste bara vara en stark axel att luta sig mot- som aldrig ger vika.
 
När Yogamarathon nyligen ägde rum den 14/10, så visade den enorma uppslutningen ( de räknade med runt 300 personer och över 500 anmälde sig) så kom folk från alla håll och kanter och ville ställa upp som sponsorer och volontärer. Jag tyckte att vi skulle skänka BLK till alla yogastudion som höll i events till insamlingen, och vi hade turen att få vara med på många ställen i hela landet. Över 10 yogastudion ställde upp och samlade in över 100.000 kr till Bröstcancerfonden.
 
Viveka kollar att alla gör sina kobror ordentligt!
 
När jag var på väg till Atmajyoti på Odenplan för att vara med på en yogaklass, såg jag något helt underbart. Överallt på Odenplan såg jag folk på väg till och från studion, med mattor under armen, skuttande med raska steg och rosor på kinderna. Som snabba glada myror ur en myrstack, yogafolket on a mission.
 
Yogainstruktörerna gillade BLK också...
 
Den sköna energin som flöt utanför och inuti studion var så enorm, så uppenbar att man nästan kunde hålla den i handen.  Alla som var där hade ett och samma mål- att visa stöd för alla som drabbats av cancer.
 
Alla fick ta med sig BLK !
 
Så här i efterhand inser jag att själva sponsringen egentligen inte var det viktigaste, det stora stödet från så många var det som påverkade mig allra mest. Visst känns det fantastiskt att nå ut till så många med en bra produkt som vi tror på, och det i kombination med all den fina energin är något som man tar med sig varje dag, LÄNGE.
 
Stort tack till alla som deltog på något sätt, och särskilt till Karin, Anna, Viveka, Penny och Barbie.
Energin ni har är en sann naturkraft!

Vill du också visa ditt stöd? Gå in på:

http://www.brostcancerfonden.se/

Glöm inte att kolla in Karins blogg!

http://yogavita-yogavita.blogspot.se/

 
.
 
 
 
 
 

BLK- framtidens hälsovatten!

Publicerad 2012-10-24 15:23:00 i Receptbaser och matlagningJust när man trott att man sett allt i form av olika mineral och vitaminvatten, så kommer en helt ny smart produkt som både överraskar och infriar löften om hälsosam behandling av hela kroppen.

Den nya produkten BLK är ett nytt vatten framtaget för att konkurrera med marknadens alla vitaminvatten som är laddade med socker och tillsatser. Man har upptäckt vattenkällor i USA som innehåller stora halter av fulvosyra med över 77 spårämne som kan avgifta kroppen från bl.a. tungmetaller och gifter och hjälper till att ta upp vitaminer och näringsämnen. Dessutom innehåller vattnet specifika antioxidanter. Och det finns dokumenterat...Vattnet innehåller alltså fulvosyra - som gör drycken naturligt svart- som har en mängd fördelar för vår hälsa. Systrarna Wilkie bakom BLK berättar:

- Forskarna kallar fulvosyra mirakelmolekylen, eftersom den är så liten och då kan kroppen ta upp spårämnen lättare. Det märks också utanpå kroppen att man dricker BLK; vattnet ger ditt hår, naglar och hud synbar lyster. Det fungerar också som en kur mot baksmälla och förkylningar! Drycken smakar precis som vanligt vatten, men är full av hälsosamma fördelar som andra drycker saknar.

Nu har man ju hört liknande historier förr och undrat vad oddsen är att det verkligen finns något som kan göra så mycket nytta. Egentligen så är ju den vetenskapliga faktan så begriplig och enkel att jag inte kan låta bli att svepas med. Men hur kommer det sig att så många i USA och Kanada redan hakat på, och vi här hemma inte fattat?

 - Jag är säker på att det bara är en tidsfråga tills folk läst på om fulvosyra. När de fattat, kommer man hitta  BLK överallt. Vi vet BLK är framtidens hälsodryck, helt enkelt, säger Jacqueline Wilkie.

Nyligen släpptes en studie som påvisar att BLK är en av de få drycker som kan påstå att den har antioxidant effekt. Och snart blir det allt svårare att sälja färgglada sockrade hälsodrycker som inte kan bevisa detsamma.

BLK-bilen syns nu överallt i USA...

Jag tror att vi bara sett början på en hälsosammare livsstil - även bland konsumenter som inte varit så upplysta. Visst märker vi att butikerna fyller hyllorna med mer Functional Foods än någonsin..

Det sätt som folk äter har ju förändrats mer under de senaste 40 åren än under de föregående 4000 åren. Kommersiella odlingstekniker, inklusive användning av bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO), har gjort att frukt, grönsaker och kött saknar ekologiska makro och mikro spårämnen och mineraler. Faktum är att dagligvaruhandeln I USA inte ens säljer mineralrika livsmedel längre. Upptäckten av rika fyndigheter av livsviktiga syror kan vara det som sparkar igång en hälsosam ” buzz” kring vad vår mat saknar och hur vi måste tillgodogöra oss näringsämnen och bli ett friskare folk. För även om de flesta moderna jordbruksmetoder producerar livsmedel som verkar nyttigare, är den sorgliga sanningen att de är mycket mindre näringsrika än vi tror - många "nyttiga" produkter med smart marknadsföring är ofta laddade med skräp. Färgstarka grönsaker kan t.ex. vara just det- färgstarka, men helt utan näring.

 

Hur mår man av att dricka vatten med fulvosyra? Så här säger forskare:

-Fulvosyra kan både balansera och ge energi åt cellens liv och biologiska egenskaper när det kommer i kontakt med cellen. Om den enskilda cellen återställs till sin normala kemiska balans och elektriska potential, har man ju gett cellen liv där död och sönderfall normalt skulle inträffa. Det beror på förmågan hos humussyra att bryta ner saltsyror som lagras i cellmembranet, och förmågan hos fulvosyra att transportera näringsämnen in i cellen och spola toxiner ut ur den. Fulvosyra och humussyra kommer att bryta banden av oorganiskt material och omvandla dem till organiskt material, inklusive strålning och olja, och ta bort dem från kroppen. En sorts detox på högre nivå, kan man lugnt säga....Räkna med att du blir piggare, orkar mer och står emot höstens förkylningar bättre.

Okay, I get it. Som en armé av sjukvårdare genom hela min kropp när jag behöver det som mest. Och hur smakar BLK då? Nu kommer den stora överraskningen...Som vanligt fräscht vatten på flaska. Blandningen med kanadensiskt källvatten ger det lilla extra. Är detta ännu en fluga? Nja, till alla skeptiker kan jag bara säga: Vitaminvatten innehåller färgämnen, tillsatser och MASSOR med socker, så vad vill du helst ge din kropp?

BLK - Kom ihåg namnet, finns snart i en butik nära dig.

Kolla in:

www.getblk.com

 

 

 

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela