foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Dags att jaga vitaminer med färska smoothies

Publicerad 2017-06-20 11:05:00 i Receptbaser och matlagning




Efter tunga vinterdagar och idel tung mat runt julen, finns det bara en sak som funkar för mig just nu.
Jag byter gladeligen ut rutinmässiga frukostar och mellisar mot en rejäl smoothie laddad med vitaminer och antioxidanter. Mixern står framme redo för frukter och bär, ananas och a-fil.



Prova också att slänga ned krispiga äpplen, kanel och vetekli. För den som kör detox är spirulina toppen i smoothies- finns i pulverform på hälsokosten. Spirulina är en alg som har den fiffiga egenskapen att den tillför kroppen B-12, aminosyror och fettsyror- plus att den tar med sig en massa slagg ur kroppen.Det bästa är att blötlägga 1/2 tsk spirulina i 3-4 dl fil, och använda lite av den upplösta mixen i en smoothie så att man vänjer sig vid smaken. Hela kroppen får en vårstädning som heter duga kan jag lova!



Det är ju så vanligt att vilja skynda sig till en piggare vårkropp, men det är bättre att ta det lugnt och byta ut dåliga rutiner mot fräscha nya, och byta onödiga fikakalorier mot en vitaminkick. Köp nyttig frukt varje gång du handlar och lägg upp det tjusigt i köket bredvid mixern. Planera din frukost innan du går och lägger dig - ställ in dig på nyttigt redan innan du somnar. Om du har hundar som ska ut på morgonen- ta ut dem innan frukost så sätter du fart på förbränningen. Våren är på väg, och jag tycker vi ska ta emot den med öppen famn och lite lättare steg... Vi ses vid fruktdisken!


Kolla tips och recept:

http://www.juicing-for-health.com/healthy-smoothies.html

http://www.waitrose.com/food/celebritiesandarticles/ingredients/0301ws12.aspx

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/268

 

 




Sommar och S'mores - självklart!!!!!

Publicerad 2017-06-02 09:56:00 i Receptbaser och matlagning


Grillade Marshmallows hör sommarens fester till!

Man läser om S'mores så ofta nu för tiden, så det är inte mer än rätt att alla testar dem på sommarens  grillfester. Allt man behöver är marshmallows, mörk choklad, digestivekex och gärna andra fräscha tillbehör som hallon, jordgubbar och bananer. Marshmallowsen grillas guldbruna, och pressas mellan kex med stora bitar choklad. Värmen från marshmallowsen smälter chokladen och binder ihop allt så det blir en smarrig bakelse. 

S'mores med hallon

Testa gärna med färska bär och fruktbitar, gör ett fat med plock så att var och en kan göra sin egen favorit! Man kan också ha choklad med t.ex nötter, mintchoklad, och med Dajmbitar. Supergott och lyxigt utan strul, toppen om man ska handla något skoj att ta med på grillningen i sista minuten. Ungarna älskar att göra S'mores, och vill man göra dem hemma utan grillen, kan man lägga marshmallows på bakpapper i ugnen i ett par minuter.


S'mores Pie när man är många som ska smaka...

S'mores Pie kan man göra på en vanlig kladdkaksbotten, och det ger en känsla av att man slitit hårt, när man i själv verket följt ett enkelt recept och toppat med marshmallows. Servera gärna med färska jordgubbar, ett perfekt sätt att avsluta sommarens alla grillmiddagar.



S'mores Cookies gör man på ett kick!

Om du vill göra S'mores Cookies, använd mitt recept som jag haft med förut. När kakorna bakats klart tar du ut dem, lägger en bit choklad på och en marshmallow och bakar av ett par minuter tills allt är guldbrunt. Låt dem svalna och servera!

Här är bästa cookie-receptet:

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,25 dl rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 stora ägg
  • 4-5 dl chocolate chips på påse

Tips: Man kan variera degen på många sätt:

  • 2 dl hackade valnötter
  • 2 dl hackad vit choklad (kylskåpskall)
  • 2 matskedar Mississippi Belle Crunchy Peanutbutter
  • 2 dl tärnad Reese´s Peanutbuttercups
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda alla de övriga i en annan skål, och blanda ned i skålen med de torra. Jobba ihop degen. Ställ i kylen i en halvtimme. Ställ ugnen på 180 grader. Lägg smörpapper på 3-4 plåtar. Ta ut degen och lägg den på smörpapper. Gör en lång rulle av degen och skär i 1 cm stora skivor, lägg på plåtarna med 3-4 cm mellan bitarna. Baka en plåt i taget i 9-11 minuter tills gyllenbruna, ta ut och låt svalna. Servera med kall mjölk.

Kom ihåg att köpa riktiga marshmallows ( se nedan) inga fuskiga som smälter på grillen. Det finns roligare saker att göra i sommar än att skrapa loss segt skumgodis från din Weber......









Om

Min profilbild

Emily Gray

[email protected] www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela