foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Psssst! Snart kan du få antioxidanter i din favoritläsk!

Publicerad 2009-09-14 12:14:23 i Receptbaser och matlagning

Om du försöker vara lite nyttig så här på höstkanten så kan jag trösta alla med att det kommer nya läskedrycker som innehåller antioxidanter. Ett skämt, månne? Nej, det är absolut sant. Nu vill man övertyga alla läskedrycksfanatiker att det är okay att dricka mer läsk eftersom man gjort den nyttig.....Det är inte lätt att hitta info om lanseringdatum på de nya nyttigare dryckerna, det verkar nästan topphemligt... men det brukar inte dröja länge innan Sverige hänger på en ny nyttighetstrend.7Up har till och med lanserat en Granatäppelläsk. Vår såte vän James Norton Supertaster gav den 5 av 5 möjliga poäng, och menar att det är ett av årets godaste läskedrycker plus att den är perfekt som groggvirke. Okay, nu kan man festa och få i sig antioxidanter samtidigt, någon smart festprisse på Pepzi har verkligen tänkt till.


Denna cocktail är rena föryngringskuren..så jag tar en tlll..veck med en rynka

Ni som tror att dryckesbranschen bara handlar om petflaskor och kolsyra har verkligen missat hur mycket som egentligen pågår bakom kulisserna. Det är mycket mer än så - för alla som vet hur stora företag tänker när en ny produkt lanseras vet att all information är topphemlig och allt snack om en ny smak eller variant på en läsk är absolut förbjudet utanför firman. Hyschhysch på högsta nivå, som om en ny läskedryck är en regeringshemlighet som kan riskera rikets säkerhet.  Självklart förstår man att konkurrensen är stenhård mellan läskjättarna, och spioner florerar överallt för att avslöja alla nya smaker och ingredienser.


Bob smyger runt på Pepzi för att hitta de hemliga ingredienserna

Visste ni att de stora tillverkarna envisas med att använda ingredienser som sabbar den goda smaken? Majssirapen används i många kända läskedrycker, och inte nog med att folk med spannmålsallergier blir dåliga av läsken, majsirap är helt onödig när det finns rörsocker som är nyttigare och som man dessutom kan använda mindre av för att ge samma sötma. Läskproffset John Nese i USA har jobbat med läsk hela sitt liv och säger:

- När du smakar läsk med majssirap och jämför med en läsk med rörsocker så blir du förvånad. Läsken med rörsocker är så mycket godare- läsken med majssirap smakar bara sött men har ingen karaktär. Smaken försvinner bakom all sliskig sötma som majssirapen ger. Jag tror att folk blivit mer och mer kräsna och vill ha drycker som innehåller mer naturlig smak. Det är ju det en god läsk handlar om, perfekt smak- sedan kommer sötman.

Var det bättre förr? John säger att han älskar klassiska gamla drycker tappade på glasflaska för smaken är alltid bättre. Glasflaskor skyddar bättre och enligt John kan man dricka en läsk som tappats upp på glas 4-5 år efter man köpt den och den smakar som den ska. Så är inte fallet med petflaskor - läsken blir snabbt smaklös och tappar kolsyran när den är i petflaskor - så är man kräsen, ska man köpa läsk i glasflaskor.Den godaste colan i världen är enligt New York Times, Fentimans Curiosity Cola. Den har en kryddig och mörk smak ( man anar hur cola ursprungligen smakat) Fentimans bryggs på ett speciellt vis och innehåller örter som ger den fina smaken. Jag erkänner glatt att den är min favoritcola, den smakar som min barndoms läskedrycker.


Världens godaste cola om man får tro New York Times


Läskedrycksälskare i USA gör till och med sin egen läsk, och har du bryggt egen öl så är principen snarlik.
Kolla in länken: http://www.chow.com/stories/10130# , så kan du lära dig hur man gör egen gammaldags Rootbeer eller läsk med din egen favoritsmak. Testa att göra en egen kryddig must, som en variant på Gingerbeer. Perfekt att släcka törsten med en solig kall höstdag.....


Gör din egen Rootbeer!Godaste gourmetchipsen är äntligen här!

Publicerad 2009-09-03 10:29:21 i Receptbaser och matlagning

Hösten inleds med superväder och dramatiska vindar, och snart är det dags att umgås med folk..ni vet, bjuda hem vännerna och ha något läckert att bjuda på. Panik?? Känns som du gjort allt det där förr, och inte kommer på något nytt? Då är det helt rätt läge att köpa hem de hetaste nya chipsen från Devon i England - Burt's Hand Fried Potato Chips.  De är mycket godare än alla andra standardmärken som aldrig förnyar sig, Burt's har över 17 olika spännande smaker både som potatischips och rotfruktschips och lanserar nya smaker hela tiden. Här är man inte rädd för att sticka ut hakan, kolla in smaker som Smoked Streaky Bacon, Firecracker Lobster, Bloody Mary!, Hot Chili Lemon...


En hel korg med Burt's......ännu en perfekt helg väntar!
Utomlands har Burt's knuffat undan konkurrenterna och finns i 19 länder från Holland till Malaysia. Nyligen hade företaget en kampanj i Holland där de bjöd en 1,2 miljoner butikskunder på chips och det var en sådan succé att andra chipsmärken försvann från hyllorna för att ge plats för Burt's Hand Fried Potato Chips. Nu kommer man att satsa lika hårt på marknaden här hemma och bjuda på massor med olika smaker i butiker runt om i landet, så räkna med att få smaka på riktigt goda handgjorda chips.


Dags att smaka på godaste chipsen....

Alla chipsen som kommer från Burt's är delikata och spröda, de friteras i solrosolja och smaksätts med naturliga ingredienser från engelska gårdar. Vartenda exemplar smaker perfekt- hela påsen är fylld med gyllengula chips.
Det är för att de tillverkas av ett gäng som bryr sig om varje påse som lämnar fabriken.


Spröda nygjorda chips - snart i en butik nära dig

All potatis kommer ju från fina engelska gårdar och på fabriken mäter man färgtonen på allt som tillverkas, så det händer aldrig att man får mörka brända chips. Inte undra på att matrecensenter i England öser lovord över Burt's och kallar produkten " Solsken i en påse". Dessutom har de vunnit massor med priser, bl.a årets The Grocer Gold Awards. 2009". Det är alltså butikerna som röstat fram produkten som årets storsäljare och kända kockar i England ger den 10 poäng av 10 möjliga.Burt's kan ha gott samvete också - alla potatisrester återvinns på grisfarmar, alla olja återvinns som bränsle för bilar och alla kartonger som används är av återvunnet papper. Tiil och med färgen som används till påsarnas tryck är grönsaksbaserat bläck! Företaget är aktivt inom flera välgörenhetsorganisationr och donerar 5 % av alla vinster från barnchipsen " Kids Chips" till Great Ormond Street Hospital för barn.


Burt's har chips för barn- utan tillsatt salt

Visste ni att chips kom till av en slump 1883 då miljonären Vanderbilt krävde att få tunna steka potatisar på en krog i USA. Kocken gjorde dem extra tunna, mest för att skoja med gästen, och Vanderbilt blev så förtjust i de tunna krispiga potatisskivorna han fick att de kom att kallas "crisped chips". Det var en lyxvara tills någon uppfann den första mekaniska potatisskalaren 1920. 104 år senare uppstod Burt's Hand Fried Potato Chips, och resten är gourmethistoria!Det är svårt att motstå så fulländade snacks som dessa ....jag tänker inte ens försöka!
Håll utkik, snart är finns Burt's Solsken i en påse här.... Under tiden kan ni läsa mer på:

http://www.burtschips.com   


Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela