foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Godaste gourmetchipsen är äntligen här!

Publicerad 2009-09-03 10:29:21 i Receptbaser och matlagning

Hösten inleds med superväder och dramatiska vindar, och snart är det dags att umgås med folk..ni vet, bjuda hem vännerna och ha något läckert att bjuda på. Panik?? Känns som du gjort allt det där förr, och inte kommer på något nytt? Då är det helt rätt läge att köpa hem de hetaste nya chipsen från Devon i England - Burt's Hand Fried Potato Chips.  De är mycket godare än alla andra standardmärken som aldrig förnyar sig, Burt's har över 17 olika spännande smaker både som potatischips och rotfruktschips och lanserar nya smaker hela tiden. Här är man inte rädd för att sticka ut hakan, kolla in smaker som Smoked Streaky Bacon, Firecracker Lobster, Bloody Mary!, Hot Chili Lemon...


En hel korg med Burt's......ännu en perfekt helg väntar!
Utomlands har Burt's knuffat undan konkurrenterna och finns i 19 länder från Holland till Malaysia. Nyligen hade företaget en kampanj i Holland där de bjöd en 1,2 miljoner butikskunder på chips och det var en sådan succé att andra chipsmärken försvann från hyllorna för att ge plats för Burt's Hand Fried Potato Chips. Nu kommer man att satsa lika hårt på marknaden här hemma och bjuda på massor med olika smaker i butiker runt om i landet, så räkna med att få smaka på riktigt goda handgjorda chips.


Dags att smaka på godaste chipsen....

Alla chipsen som kommer från Burt's är delikata och spröda, de friteras i solrosolja och smaksätts med naturliga ingredienser från engelska gårdar. Vartenda exemplar smaker perfekt- hela påsen är fylld med gyllengula chips.
Det är för att de tillverkas av ett gäng som bryr sig om varje påse som lämnar fabriken.


Spröda nygjorda chips - snart i en butik nära dig

All potatis kommer ju från fina engelska gårdar och på fabriken mäter man färgtonen på allt som tillverkas, så det händer aldrig att man får mörka brända chips. Inte undra på att matrecensenter i England öser lovord över Burt's och kallar produkten " Solsken i en påse". Dessutom har de vunnit massor med priser, bl.a årets The Grocer Gold Awards. 2009". Det är alltså butikerna som röstat fram produkten som årets storsäljare och kända kockar i England ger den 10 poäng av 10 möjliga.Burt's kan ha gott samvete också - alla potatisrester återvinns på grisfarmar, alla olja återvinns som bränsle för bilar och alla kartonger som används är av återvunnet papper. Tiil och med färgen som används till påsarnas tryck är grönsaksbaserat bläck! Företaget är aktivt inom flera välgörenhetsorganisationr och donerar 5 % av alla vinster från barnchipsen " Kids Chips" till Great Ormond Street Hospital för barn.


Burt's har chips för barn- utan tillsatt salt

Visste ni att chips kom till av en slump 1883 då miljonären Vanderbilt krävde att få tunna steka potatisar på en krog i USA. Kocken gjorde dem extra tunna, mest för att skoja med gästen, och Vanderbilt blev så förtjust i de tunna krispiga potatisskivorna han fick att de kom att kallas "crisped chips". Det var en lyxvara tills någon uppfann den första mekaniska potatisskalaren 1920. 104 år senare uppstod Burt's Hand Fried Potato Chips, och resten är gourmethistoria!Det är svårt att motstå så fulländade snacks som dessa ....jag tänker inte ens försöka!
Håll utkik, snart är finns Burt's Solsken i en påse här.... Under tiden kan ni läsa mer på:

http://www.burtschips.com   


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela