foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Det är soppornas tid!

Publicerad 2018-09-12 14:50:00 i Receptbaser och matlagning


Hemmagjord grönsakssoppa med pasta

Den bästa maten just nu är allt som kommer direkt från höstens fina skörd -
soppor, gratänger och inlagda grönsaker som man kan ta fram under resten av vintern. En rejäl grönsakssoppa med pasta kan man variera med kött eller kyckling, och den är perfekt att kombinera med varma smörgåsar på gott surdegsbröd.


Krämig kycklingsoppa med majs och purjolök

En favorit här hemma är en krämig kycklingsoppa med majs och purjolök, som rundats av med lite chili och vitt vin - en riktig tröst efter en lång promenad i höstkylan.Rödbetssoppa är så vacker att man nästan vill ge bort den i present....

Rödbetssoppa är inte bara en rysk specialitet längre, vi rödbetsälskare gör en svensk variant med sidfläsk och lite rödlök. Serveras rykande het toppad med gräddfil precis som klassikern.


Chipoltedoftande skaldjurssoppa med korngryn, vongole och stora musslor

Fisk och skaldjurssoppor kan varieras på så många sätt utöver klassiska saffran & vitlök. Jag gillar en rejäl skaldjurssoppa med korngryn, vongole och stora musslor som kryddats med massor med mild kinesisk vitlök, vitt vin och chipolte.Pumpasoppa med surdegskrutonger och panchetta

Eftersom det är rätt årstid för pumpor och butternut squash, prova att göra en vitaminladdad soppa med färskstarka rotfrukter, pumpor och zucchini som kokas mjuka och vispas ihop med grönsaksfond och kaffegrädde och toppas med surdegskrutonger och knaperstekt panchetta.

Butikerna är fyllda till bredden med råvaror som ger uppslag till så många bra idéer, och soppor är den bästa maten- man kan servera dem med alla möjliga goda tillbehör så att de aldrig känns som repriser. Gör egna krutonger av dagsgammalt bröd och olivolja och kryddor- rakt in i ugnen på låg värme tills de fått fin färg. Rör ihop kalla röror att ha i soppan och på mackorna, lite vardagslyx finns i dina skåp bara du har fantasi! 


Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela