foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Nu smäller det.......Da' Bomb och Pain i sommarens matlagning!

Publicerad 2016-06-02 10:10:23 i Receptbaser och matlagning


Såserna på denna bild är så starka att de till och med har åldersgräns....

Trenden med chili i allt blir bara större och det gäller att kunna skilja på lagom hett och ren eldsvåda.

När man använder hotsauces på rätt sätt kan man höja smakupplevelsen på grytor, grillat, dipsåser, drinkar och bakverk. Bakar man med choklad, kan man spetsa med ytterst lite chili och ta fram chokladsmaken på ett unikt sätt. Som sagt, såserna är magiska när man vet hur man ska använda dem! En Bloody Mary kan bli så mycket häftigare med lite het chili...

Det finns en hel kultur kring extremheta chilisåser, jag har skrivit om Scoville-skalan här förut (http://publishme.se/595201/entries/article/35422991/) och berättat hur man i över hundra år både forskat kring och tillverkat monsterstarka chilisåser av olika slag. Det finns Blair's Death Sauce, Dave's Insanity Sauce, Tabasco-droppar och så klart ren färskvara- chilifrukter. Men ingenting är så kickass livsfarligt som såserna som nu finns att köpa runtom i hela Sverige- Da' Bomb och Pain. Jag borde inlett texten med att utfärda en rejäl varning för såserna på bilden ovan, men det kommer bara ha motsatt effekt. Folk tävlar då desto mer i att svälja en hel tesked och lägga ut det på Youtube ( http://www.youtube.com/watch?v=cFH78Iounbk) eller tvingar i någon stackars ovetande en slurk på svensexan.
Men snälla rara..... Det inte är det man ska ha såserna till!
Man använder dem ytterst sparsamt som smakförhöjare.

Så här enkelt är det:
På Scoville -skalan har t.ex Tabasco 3-4000, Cayennepeppar 30-40.000. och extremheta såser 500.000.

Man ska helst ta det lugnt när man använder såserna i matlagning och för att vara på den säkra sidan kan man t.ex gå in på http://www.originaljuan.com/free_recipies/index.aspx där kan man läsa sig till hur mycket sås man kan ha i maten utan att det går över styr.

Med andra ord, kör försiktigt....



Tre gånger extremhetta från Da' Bomb

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela