foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Welcome to the Club!!

Publicerad 2010-06-21 21:19:15 i Receptbaser och matlagning


Summerdown Peppermint Creams


Jag har länge beundrat engelska företag som sprider glädje i form av olika kreativa och smakfulla klubbar. Äntligen kan man nu i Sverige bli medlem i en chokladklubb som ser till att man uppdateras med ny intressant choklad varje månad. Home Entertainment har flera roliga klubbar för choklad, kaffe och pyssel, och jag fastnade i en hel timme på chokladklubbens sidor. Club Choklad är som den Hemliga trädgården, man går in och upptäcker en hel värld man inte visste fanns innan. Man kan botanisera bland underbara chokladpraliner och kakor, drickchoklad gjort på världens finaste kakaoböner, det finns allt man kan drömma om. Som Summerdowns Peppermint Creams som smälter i munnen som de fjäderlätta mintkyssar de är.


Club Choklad tycker att en picknick enbart av choklad är det enda rätta...jag håller med!


Tänk er att man får ett paket som innehåller allt man behöver för den där ljuva sommarutflykten, till och med det har Club Choklad tänkt på. Stora paketet  "Chokladpicknick" som råkar vara denna månads medlemspaket, är en underbar kombination av knapriga engelska havre chokladkakor, drickchoklad, chokladkakor och frukt och nötter i choklad. Missade någon att detta handlar enbart om choklad?Perfekt till kaffet är Kahluakakan gjord på fin mexikansk Criollochoklad och fylld med Grand Marnier, Kahlua och Malibulikör till en krämig tryffel. Jag kan tänka mig att detta är en perfekt choklad att ge någon som älskar avec till kaffet, chokladen är ju en avec i sig.

Ändå sedan jag var liten har jag älskat att göra varmchoklad på fin kakao, och ni kan tänka er vilken chokladtripp det blir att göra varmchoklad på Santanders colombianska kakao som består av riven choklad. "Intensiv, fyllig och krämig med ren kakaosmak som smakar som den dricks i Colombia" - jag behöver inte övertygas- jag vet vad jag ska smutta på nästa regniga sommarkväll.
Mer läckerheter från Santander i Colombia

Vill man vara lite snäll kan man dela med sig och bjuda hem vänner på chokladprovning. Santander har ett chokladprovningspaket på Club Choklad som blir ett roligt sätt att upptäcka nya smaker och tillsammans lära känna skillnader mellan olika sorters choklad. Lite dekadent och allmänbildande på samma gång.
Man får en smart  produktfolder som vägleder gänget genom hela chokladprovningen, det är alltid kul att lära sig något nytt om en sådan viktig del av kostcirkeln, eller hur?

Ett tips är att ge bort ett medlemskap till någon som man tycker om, tänk vad häftigt att få nya praliner varje månad - det skulle bli lite lättare att gå ur sängen...

För mer info gå till:
http://www.homeenter.com/cds/showpage.asp?nodeid=786559Tårttips för alla bröllopspar!

Publicerad 2010-06-10 13:13:32 i Receptbaser och matlagningNog för att jag tror att vårt kungahus varit noggranna när de tittat på  bröllopstårtor, men jag har en gnagande känsla av att de missat tårtkonstnärer som heter mer än duga. Företaget I Dream of Cake skapar tårtor för alla sammanhang, allt från lyxigaste bröllopsdrömmen till piratkistan med guldmynt för den äventyrslystna sonen. Det finns till och med tårtor som föreställer Chanelväskor och Fendergitarrer.
Marissa Meyer och Shimin Li startade företaget med en dröm att förena en känsla för detaljer med en kunskap om hur man hanterar känsliga och svåra ingredienser. Resultatet är konstverk som jag sällan skådat, så personliga vackra bakverk och tårtor att man knappt har hjärtat att sätta en kniv i dem.

Shimin tycker att det är rena drömyrket att hjälpa ett par, och i många fall en hel familj, att hitta en tårta som uppfyller både bröllopsdrömmar och förväntningar.Bröllopstårta med vackra budskap..


- Ett brudpar ville ha en modern tårta, och brudens mor vill få med en känsla av deras kinesiska bröllopstraditioner utan att tränga sig på. Jag valde att skapa en fyrkantig tårta med kinesisk kalligrafi som dekor. Det var enormt petigt att göra, men jag blev nöjd med resultatet och det blev en succé.

Shimin och Marissa är så pass framgångsrika idag att de har en hela stab av tårtstylister som jobbar dygnet runt med att baka, fylla och dekorera personliga tårtor för kräsna kunder, många av dem stamkunder som beställer konstverk till alla möjliga sammanhang.

- Många av våra kunder återkommer efter de gift sig och vill ha bakverk och tårtor för att fira födelsedagar och dop också. Vi bygger upp många personliga relationer under åren eftersom vi jobbar så nära inpå kunderna och man blir nära vän med så många - det är det som gör jobbet extra roligt, säger Marissa.

Ibland skapar man tårtor kring ett specifikt tema, som ett vackert Art Deco hotell eller en plats vid havet. Man kan skapa en känsla av att vara någonstans utan att ens vara där - som tårtan med druvklasar och blommor som beställdes av ett brudpar som älskar att resa runt i Californias vindistrikt:Skimrande druvor på bröllopstårtan för vinälskande paret

Marissa poängterar att det är viktigt att inte fastna i olika stilar, man måste våga leka med formaten och höjden på bottnarna. Genom att variera bottnarna mot varandra så skapar man häftiga kontraster:


En tårta med enkla linjer och dekor, med dramatisk höjd som ger finess

Vad händer om man kommer till I Dream of Cake och vill ha en enkel tårta med ett brudpar på? Fnyser Shimin och Marissa då?

- Jisses, aldrig! Vi tycker att klassiska tårtor med brudpar på kan vara helt rätt, bara de görs personliga. Vi brukar satsa på att göra brudparet så likt det går- till och med ögonfärgen ska stämma!


En klassiker med det där lilla extra...

Om man som jag älskar blommor i alla former och drömmer om en tårta som är romantisk och ljuvlig, kan man satsa på Shimins skapelse nedan med en pion som ser hur äkta ut som helst- gjord av socker. Shimins tanke var att knyta ihop hela temat på festen där blommorna i rummet gick i samma ton som tårtan:


Ett blomstrande konstverk av Shimin Li

Gå gärna in och kolla på mer konstverk av Shimin Li och Marissa Meyer:
http://www.idreamofcake.com/Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela