foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Hershey´s - en tugga god chokladhistoria

Publicerad 2009-04-29 11:25:37 i Receptbaser och matlagning

                                                        
 

Om du har köpt  Reese´s Peanutbuttercups, York Peppermints Patties, , Hershey´s Cookies n´Cream i svenska butiker, så kanske du inte visste om att du smaskat i dig en rejäl bit av chokladens uppkomst och historia. 
Hersheys är Usas mest kända chokladmärke, och har rötter så långt tillbaka som 1893 då Milton Hershey började använda choklad i olika karameller. Milton var envis och ville ta fram en produkt med kakao och mjölk, dvs den första riktiga mjölkchokladen. Han jobbade som besatt dag och natt på familjens eget mejeri där han testade olika recept, och 1899 lyckades han ta fram den allra första chokladkakan som sedan blev starten för Hershey´s chokladkakor.
Hershey´s hade då redan över 114 olika godissorter, bl.a  LeRoi de Chocolate, Petit Bouquets och Chocolate Croquettes. Choklad "segars" och "cigarettes" var enormt populära. De tillverkades för kvinnor så att de skulle ha ett alternativ till riktiga cigarrer. Redan då visste de att vägen till en kvinnas hjärta är med choklad.....


                                                  
Hershey´s lade sin tillverkning mitt i Pennsylvania, som kallas Dairy Farming Country, så att de alltid skulle ha nära tillgång till mjölk..
Idag är hela Pennsylvania känt för Hershey´s choklad- det finns till och med en enorm stad - Hershey Town- med nöjesfält, hotell och butiker fyllda till bredden med chokladpresenter av alla slag.
                                                  
                                 
                                              

Chokladen påstods vara bra för idrottsmän, och tillverkades som energybars som skulle ge bra energi och näringstillskott.
Reklamen visade ofta folk i farten med en chokladkaka i handen. Vad glad man skulle bli idag om någon sade att man borde äta 200 gr mjölkchoklad för att orka med dagen, det stämmer för många av oss...eller hur?                                                Under ransontiden fick folk hålla igen och ta vara på vartenda gram mat, och choklad stod högt i kurs. 1945 fick amerikanska militären sin egen version av Hershey´s som skulle ge en rejäl energikick, klara höga temperaturer och svåra påfrestningar. Den blev så populär att  24 miljoner kakor fick produceras varje vecka!
Produkten blev lite kult och gjordes i ny tappning till astronauterna 1971 när Apollo 15 gjorde sin resa till månen.

Hershey´s är kända för många olika produkter idag, en av dem är Kisses. Det är lite kult att sitta och dra i pappsnöret som öppnar kyssen. Chokladkyssarna finns i många storlekar och det är inne att ge bort en jättekyss fylld med småkyssar. Man kan beställa den med mottagarens namn och ett meddelande på pappsnöret.
 
                                                    
I sortimentet finns massor med olika versioner av Reese´s, Hershey´s olika kakor och karameller. Deras presentförpackningar går inte av för hackor...vem skulle inte bli glad om denna burk stod på skrivbordet efter lunch?


                                             Här i Sverige finns Hershey´s i flesta butiker nu för tiden,  Reese´s Peanutbuttercups, Jolly Rancher, Cookies n´Cream och Hershey Bars har blivit ett begrepp som folk känner till. Själv är jag tokig i alla snygga burkar som Hershey´s har fyllda med nya versioner på sina klassiska kyssar. Här är den nya Dark Raspberry Kisses, mörk krämig choklad med hallonsmak. 


                                             
                                           

Är man Reese´s frälst, tror jag att man blir rätt lycklig om man får en läcker box med Reese´s miniatyrer.

          
                            

Gå in och kolla själva på alla läckra sorter som Hershey´s har idag, mycket av det finns ju här redan. Håll tummarna, jag hoppas att det blir ännu mer att välja på! www.hersheys.com  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela