foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Tårttips för alla bröllopspar!

Publicerad 2010-06-10 13:13:32 i Receptbaser och matlagningNog för att jag tror att vårt kungahus varit noggranna när de tittat på  bröllopstårtor, men jag har en gnagande känsla av att de missat tårtkonstnärer som heter mer än duga. Företaget I Dream of Cake skapar tårtor för alla sammanhang, allt från lyxigaste bröllopsdrömmen till piratkistan med guldmynt för den äventyrslystna sonen. Det finns till och med tårtor som föreställer Chanelväskor och Fendergitarrer.
Marissa Meyer och Shimin Li startade företaget med en dröm att förena en känsla för detaljer med en kunskap om hur man hanterar känsliga och svåra ingredienser. Resultatet är konstverk som jag sällan skådat, så personliga vackra bakverk och tårtor att man knappt har hjärtat att sätta en kniv i dem.

Shimin tycker att det är rena drömyrket att hjälpa ett par, och i många fall en hel familj, att hitta en tårta som uppfyller både bröllopsdrömmar och förväntningar.Bröllopstårta med vackra budskap..


- Ett brudpar ville ha en modern tårta, och brudens mor vill få med en känsla av deras kinesiska bröllopstraditioner utan att tränga sig på. Jag valde att skapa en fyrkantig tårta med kinesisk kalligrafi som dekor. Det var enormt petigt att göra, men jag blev nöjd med resultatet och det blev en succé.

Shimin och Marissa är så pass framgångsrika idag att de har en hela stab av tårtstylister som jobbar dygnet runt med att baka, fylla och dekorera personliga tårtor för kräsna kunder, många av dem stamkunder som beställer konstverk till alla möjliga sammanhang.

- Många av våra kunder återkommer efter de gift sig och vill ha bakverk och tårtor för att fira födelsedagar och dop också. Vi bygger upp många personliga relationer under åren eftersom vi jobbar så nära inpå kunderna och man blir nära vän med så många - det är det som gör jobbet extra roligt, säger Marissa.

Ibland skapar man tårtor kring ett specifikt tema, som ett vackert Art Deco hotell eller en plats vid havet. Man kan skapa en känsla av att vara någonstans utan att ens vara där - som tårtan med druvklasar och blommor som beställdes av ett brudpar som älskar att resa runt i Californias vindistrikt:Skimrande druvor på bröllopstårtan för vinälskande paret

Marissa poängterar att det är viktigt att inte fastna i olika stilar, man måste våga leka med formaten och höjden på bottnarna. Genom att variera bottnarna mot varandra så skapar man häftiga kontraster:


En tårta med enkla linjer och dekor, med dramatisk höjd som ger finess

Vad händer om man kommer till I Dream of Cake och vill ha en enkel tårta med ett brudpar på? Fnyser Shimin och Marissa då?

- Jisses, aldrig! Vi tycker att klassiska tårtor med brudpar på kan vara helt rätt, bara de görs personliga. Vi brukar satsa på att göra brudparet så likt det går- till och med ögonfärgen ska stämma!


En klassiker med det där lilla extra...

Om man som jag älskar blommor i alla former och drömmer om en tårta som är romantisk och ljuvlig, kan man satsa på Shimins skapelse nedan med en pion som ser hur äkta ut som helst- gjord av socker. Shimins tanke var att knyta ihop hela temat på festen där blommorna i rummet gick i samma ton som tårtan:


Ett blomstrande konstverk av Shimin Li

Gå gärna in och kolla på mer konstverk av Shimin Li och Marissa Meyer:
http://www.idreamofcake.com/Kommentarer

Postat av: Vanessa

Publicerad 2011-05-08 15:46:18

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela