foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Dags att jaga vitaminer med färska smoothies

Publicerad 2017-06-20 11:05:00 i Receptbaser och matlagning




Efter tunga vinterdagar och idel tung mat runt julen, finns det bara en sak som funkar för mig just nu.
Jag byter gladeligen ut rutinmässiga frukostar och mellisar mot en rejäl smoothie laddad med vitaminer och antioxidanter. Mixern står framme redo för frukter och bär, ananas och a-fil.



Prova också att slänga ned krispiga äpplen, kanel och vetekli. För den som kör detox är spirulina toppen i smoothies- finns i pulverform på hälsokosten. Spirulina är en alg som har den fiffiga egenskapen att den tillför kroppen B-12, aminosyror och fettsyror- plus att den tar med sig en massa slagg ur kroppen.Det bästa är att blötlägga 1/2 tsk spirulina i 3-4 dl fil, och använda lite av den upplösta mixen i en smoothie så att man vänjer sig vid smaken. Hela kroppen får en vårstädning som heter duga kan jag lova!



Det är ju så vanligt att vilja skynda sig till en piggare vårkropp, men det är bättre att ta det lugnt och byta ut dåliga rutiner mot fräscha nya, och byta onödiga fikakalorier mot en vitaminkick. Köp nyttig frukt varje gång du handlar och lägg upp det tjusigt i köket bredvid mixern. Planera din frukost innan du går och lägger dig - ställ in dig på nyttigt redan innan du somnar. Om du har hundar som ska ut på morgonen- ta ut dem innan frukost så sätter du fart på förbränningen. Våren är på väg, och jag tycker vi ska ta emot den med öppen famn och lite lättare steg... Vi ses vid fruktdisken!


Kolla tips och recept:

http://www.juicing-for-health.com/healthy-smoothies.html

http://www.waitrose.com/food/celebritiesandarticles/ingredients/0301ws12.aspx

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/268

 

 




Om

Min profilbild

Emily Gray

[email protected] www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela