Svensk köksmästare gör succé på Harvey Nichols
På Harveys Nichols restaurang Fifth Floor Restaurant finns fräsch lyxig mat med koppling till det ypperliga sortimentet som finns i The Foodmarket på samma våningsplan. Bästa grönsakerna, fisk och skaldjur, kött och ostar ger den svenske köksmästaren Jonas Karlsson mycket att välja på när han ska sätta ihop sina fantasifulla menyer. Under våren blir det så klart mycket primörer, fisk och kött. Givetvis kommer merparten av råvarorna från engelska landsbygden, man månar om att lyfta fram de fina lokala produkterna från mejerier och gårdar. Lunchmenyn som gäller måndagar till lördagar innehåller en hel del smarrigt just nu:
Celeriac and apple soup, chive oil
Buffalo carpaccio, pepper oil, wild rocket leaves
Chicken terrine, Secrett's leaves and herb emulsion
Leek and truffle tart, mixed leaf salad
Harvey Nichols fishcakes, spinach, saffron and orange beurre blanc
Pure rare breed Aberdeen Angus, boeuf bourguignon
Royal Gala apple crumble and custard
Warm chocolate cake and Laverstoke ale ice cream
Blood orange sorbet, coconut and chocolate sticks
A selection of our finest British and continental cheeses
Smakkombinationer bygger på Jonas känsla för balans och hans mat är populär hos engelsmännen som gillar hans blandingar där han friskt vågat slänger in en fräsch grönsakspytt med gräddfil på menyn " Vegetable Pytt i Panna". Inför våren ser han fram emot att bjuda på rökt ål med bacon, stekt fläsk, pocherat ägg och äppelsallad.
- Visst blir det en del fisk, rökt lax och sill emellanåt, det är omtyckt av gästerna , säger Jonas.
Hans menyer har fått många svenskar att besöka The Fifth Floor, och en hel del kända skådespelare från hela världen syns bland gästerna. Så om du har vägarna förbi, pass på och njut av en riktig lyxlunch med kändisspaning.
Givetvis avslutas besöket med en rejäl shoppingrunda på The Foodmarket.
Man lever bara en gång....
foto: www.harveynichols.com