foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Psssst! Snart kan du få antioxidanter i din favoritläsk!

Publicerad 2009-09-14 12:14:23 i Receptbaser och matlagning

Om du försöker vara lite nyttig så här på höstkanten så kan jag trösta alla med att det kommer nya läskedrycker som innehåller antioxidanter. Ett skämt, månne? Nej, det är absolut sant. Nu vill man övertyga alla läskedrycksfanatiker att det är okay att dricka mer läsk eftersom man gjort den nyttig.....Det är inte lätt att hitta info om lanseringdatum på de nya nyttigare dryckerna, det verkar nästan topphemligt... men det brukar inte dröja länge innan Sverige hänger på en ny nyttighetstrend.7Up har till och med lanserat en Granatäppelläsk. Vår såte vän James Norton Supertaster gav den 5 av 5 möjliga poäng, och menar att det är ett av årets godaste läskedrycker plus att den är perfekt som groggvirke. Okay, nu kan man festa och få i sig antioxidanter samtidigt, någon smart festprisse på Pepzi har verkligen tänkt till.


Denna cocktail är rena föryngringskuren..så jag tar en tlll..veck med en rynka

Ni som tror att dryckesbranschen bara handlar om petflaskor och kolsyra har verkligen missat hur mycket som egentligen pågår bakom kulisserna. Det är mycket mer än så - för alla som vet hur stora företag tänker när en ny produkt lanseras vet att all information är topphemlig och allt snack om en ny smak eller variant på en läsk är absolut förbjudet utanför firman. Hyschhysch på högsta nivå, som om en ny läskedryck är en regeringshemlighet som kan riskera rikets säkerhet.  Självklart förstår man att konkurrensen är stenhård mellan läskjättarna, och spioner florerar överallt för att avslöja alla nya smaker och ingredienser.


Bob smyger runt på Pepzi för att hitta de hemliga ingredienserna

Visste ni att de stora tillverkarna envisas med att använda ingredienser som sabbar den goda smaken? Majssirapen används i många kända läskedrycker, och inte nog med att folk med spannmålsallergier blir dåliga av läsken, majsirap är helt onödig när det finns rörsocker som är nyttigare och som man dessutom kan använda mindre av för att ge samma sötma. Läskproffset John Nese i USA har jobbat med läsk hela sitt liv och säger:

- När du smakar läsk med majssirap och jämför med en läsk med rörsocker så blir du förvånad. Läsken med rörsocker är så mycket godare- läsken med majssirap smakar bara sött men har ingen karaktär. Smaken försvinner bakom all sliskig sötma som majssirapen ger. Jag tror att folk blivit mer och mer kräsna och vill ha drycker som innehåller mer naturlig smak. Det är ju det en god läsk handlar om, perfekt smak- sedan kommer sötman.

Var det bättre förr? John säger att han älskar klassiska gamla drycker tappade på glasflaska för smaken är alltid bättre. Glasflaskor skyddar bättre och enligt John kan man dricka en läsk som tappats upp på glas 4-5 år efter man köpt den och den smakar som den ska. Så är inte fallet med petflaskor - läsken blir snabbt smaklös och tappar kolsyran när den är i petflaskor - så är man kräsen, ska man köpa läsk i glasflaskor.Den godaste colan i världen är enligt New York Times, Fentimans Curiosity Cola. Den har en kryddig och mörk smak ( man anar hur cola ursprungligen smakat) Fentimans bryggs på ett speciellt vis och innehåller örter som ger den fina smaken. Jag erkänner glatt att den är min favoritcola, den smakar som min barndoms läskedrycker.


Världens godaste cola om man får tro New York Times


Läskedrycksälskare i USA gör till och med sin egen läsk, och har du bryggt egen öl så är principen snarlik.
Kolla in länken: http://www.chow.com/stories/10130# , så kan du lära dig hur man gör egen gammaldags Rootbeer eller läsk med din egen favoritsmak. Testa att göra en egen kryddig must, som en variant på Gingerbeer. Perfekt att släcka törsten med en solig kall höstdag.....


Gör din egen Rootbeer!Kommentarer

Postat av: Rucola

Publicerad 2009-09-21 02:02:54

Kommer den nya 7up smakerna komma till grays i Sverige? När kommer de till Sverige?

Postat av: emily gray

Publicerad 2009-09-21 07:15:28

Jag är inte riktigt säker, men eftersom de redan finns i USA hoppas vi se dem snart!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela