foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Pannkaksladan - himmelriket ligger i Höganäs

Publicerad 2010-03-11 08:34:37 i Receptbaser och matlagning


Just nu går jag omkring och småler åt att Ulrika och Bengt Ekblom i Höganäs skapat en plats för alla pannkaksälskare i Skåne. Snart öppnar deras Pannkakslada, en riktig oas för folk som älskar pannkakor och lönnsirap (räkna in mig plus ett par hundra av mina vänner och bekanta) i en härlig rustik miljö med amerikanska långbord och särskilda spiltor där man kan sitta och mumsa med kompisar. Pannkaksladan ligger på idylliska Ekhaga Gård med anor från 1700-talet och ligger 5 minuter från Höganäs Centrum och 500 meter från Höganäs Design Outlet.   Man kan sitta i spiltan och mysa lite...

Ulrika och Bengt har satsat på en gedigen miljö och meny, med olika varianter av pannkakor, och även livemusik på en egen scen och massor med kul för barnen. Här ordnas barnkalas både ute och inne, ponnyridning och en chans att umgås med både hästar, hundar och grisar.


Pancakes med jordgubbar

Pannkaksladan erbjuder bland annat pannkaksätartävling, lassokastning, lekplats, ponnyridning, musik, riddarspel - härligt med lite aktiviteter efter ett rejält lass med lagg. Cowboysysslor kan ju vara ett bra sätt att jobba av lite extra kalorier....
Här finns gott om plats för hela familjen!

Pannkaksladan går helt i Western-stil. Bord, stolar, dekor och mycket annat påminner om den amerikanska livsstilen under 1800-talet. Inget känns ömtåligt så ungarna kan ha kul och de vuxna kan ägna sig åt musik, dans och pilkastning..


Chocolate Chip Pancakes

Till barnen görs speciella pannkakor i form av nallar, hjärtan och stjärnor.Ingen risk att någon matvägrar när man får en sådan kunglig uppvaktning i ladan! Barnen får också hälsa på grisen Kenneth, som är en celebritet i trakten med egen hemsida där man kan följa hans äventyr och försök att roffa åt sig pannkakor. Han har en egen fanclub också, och bästis.. grisen Sören.
Amerikanska Pancakes kan varieras i det oändliga, med allt från lönnsirap och bacon, till färsk frukt, choklad och fruktsåser. Testa olika varianter och bjud på en pannkaksbuffé nästa gång du funderar på att bjuda på brunch.
Pancakes med varma körsbär

För mer info gå till:
http://www.pannkaksladan.se/index.html
http://www.grisenkenneth.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.newsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela