foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Coconut Water- nyttigt kokosvatten senaste trenden!

Publicerad 2012-02-12 14:51:16 i Receptbaser och matlagningDet nyaste inom hälsodrycker är kokosvatten, och nu ser man olika varianter varstans i butikerna. Den har så många bra egenskaper att man blir förvånad att vi i Sverige inte fattat tycke för den tidigare. Kokosvatten är vanligt i Brasilien, USA och Thailand, där man länge druckit det som törstsläckare, återställare och energidryck.
Fördelen med den är att den är helt naturlig, laddad med vitaminer och fri från tillsatser. Man kan lugnt säga att den passar människor med en stressad livsstil, så det är inte konstigt att man ser halva Hollywood  med en flaska kokosvatten i högsta hugg efter gymbesöket eller när de är ute på stan och springer ärenden. Rihanna, Madonna och Gwyneth är några som bytt ut träningdryckerna mot trendiga Coconut Water.Coconut Water är den klara vätskan från mitten av unga gröna kokosnötter, den räknas som den mest naturliga vätskekällan efter vatten. Dessutom är den mer näringsrik än standardmjölk och innehåller mindre fett och har inget kolesterol. Det smakar rätt sött och ska drickas kall, och kan även blandas med fruktjuicer, smoothies och i drinkar.

Den rekommenderas också till gravida kvinnor eftersom den hjälper mot illamående, problem med matsmältningen och halsbränna under graviditeten. Under andra världskriget i Stilla Havet 1941-45 användes kokosnötsvatten för att ge blodtransfusioner som akutplasma till sårade soldater. Kokosnötsvatten sägs vara identiskt med mänsklig blodplasma och har räddat liv i tredje världens länder genom att ges intravenöst. I drycken finns elektrolyterna kalium, magnesium, kalcium, natrium och fosfor hjälper kroppen mot uttorkning efter träning, magsjuka, eller annat som utsätter kroppen för vätskeförlust.Det märks att det här är mer än en passerande trend för oss, eftersom det finns många olika märken i butikerna.
Enbart i Brasilien säljs det över 45 miljoner liter kokosvatten om året, och ytterligare 20 miljoner liter exporteras.
Prova att byta ut sockrade vitaminvatten mot kokosvatten och ge kroppen en riktig återställare efter träningen, det kan vara ett perfekt sätt att komma i form inför våren..Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela