foodhappy

Välkommen hit för inspiration, tips och matglädje!

Yogamarathon samlade ihop över 100.000 kr till Bröstcancerfonden !!

Publicerad 2012-10-25 11:05:23 i

Ibland har man turen att få vara en liten del av något större som är riktigt meningsfullt, Och när en stor grupp underbara människor bestämmer sig för att samla ihop kreativa krafter och god energi för att få in mer pengar till forskning om bröstcancer, så är man lyckligt lottad som kan få hjälpa till.
Just det. FÅ hjälpa till.
För så känner jag när jag tänker på den härliga insatsen som så många gjorde för att vi blev så inspirerade av Karin Björkegren Jones som kämpar mot just bröstcancer. Hon som så många andra, går igenom ett rent helsicke för att bli frisk från något ingen tror ska hända just dem. Och ändå, alla känner någon som drabbats. Varje dag kan man följa Karins kamp på hennes blogg http://yogavita-yogavita.blogspot.se/och vi är många som läser hennes insiktsfulla inlägg om hur det är att ha fått ett sådant tungt besked, men också om hur hon mår varje dag och hur yogan hjälper henne på många sätt.
 
Karin och Agneta Attling på Atmajyoti
 
Vad kan man göra ? Hur ska man hjälpa till? Vad behöver den som är drabbad?
Mest av allt, tror jag att positiv energi och stöd är stort och viktigt. En mental hejaklack, en hel armé av vänner som kan finnas där och fatta allt, utan att ställa krav. Man måste bara vara en stark axel att luta sig mot- som aldrig ger vika.
 
När Yogamarathon nyligen ägde rum den 14/10, så visade den enorma uppslutningen ( de räknade med runt 300 personer och över 500 anmälde sig) så kom folk från alla håll och kanter och ville ställa upp som sponsorer och volontärer. Jag tyckte att vi skulle skänka BLK till alla yogastudion som höll i events till insamlingen, och vi hade turen att få vara med på många ställen i hela landet. Över 10 yogastudion ställde upp och samlade in över 100.000 kr till Bröstcancerfonden.
 
Viveka kollar att alla gör sina kobror ordentligt!
 
När jag var på väg till Atmajyoti på Odenplan för att vara med på en yogaklass, såg jag något helt underbart. Överallt på Odenplan såg jag folk på väg till och från studion, med mattor under armen, skuttande med raska steg och rosor på kinderna. Som snabba glada myror ur en myrstack, yogafolket on a mission.
 
Yogainstruktörerna gillade BLK också...
 
Den sköna energin som flöt utanför och inuti studion var så enorm, så uppenbar att man nästan kunde hålla den i handen.  Alla som var där hade ett och samma mål- att visa stöd för alla som drabbats av cancer.
 
Alla fick ta med sig BLK !
 
Så här i efterhand inser jag att själva sponsringen egentligen inte var det viktigaste, det stora stödet från så många var det som påverkade mig allra mest. Visst känns det fantastiskt att nå ut till så många med en bra produkt som vi tror på, och det i kombination med all den fina energin är något som man tar med sig varje dag, LÄNGE.
 
Stort tack till alla som deltog på något sätt, och särskilt till Karin, Anna, Viveka, Penny och Barbie.
Energin ni har är en sann naturkraft!

Vill du också visa ditt stöd? Gå in på:

http://www.brostcancerfonden.se/

Glöm inte att kolla in Karins blogg!

http://yogavita-yogavita.blogspot.se/

 
.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emily Gray

emily@grays.se www.grays.se www.mynewsdesk.se/pressroom/grays

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela